A hazai szélsőbaloldali, de még a nyíltan antifa felületek is megdöbbentő változásokon mentek keresztül az elmúlt napokban. Kiderült, hogy a korábbi retorikájukkal ellentétesen “az erőszak még a szélsőjobb ellen sem fogadható el”. De, nem mind vannak így ezzel…

 

Jámbor András és a Mérce nagy valószínűség szerint azért váltott hangnemet, mert tisztában voltak vele, hogy az egyik elfogott magyar származású elkövető Dobos Krisztina Ilona ezer szálon köthető hozzájuk.

 

Jámbortól balra Dobos az antifa támadó tartja a molinót.

A többi antifa felület részben attól tarthat, hogy az elfogottak az ő aktivistáik közül is bemondanak neveket a rendőrségnek, részben pedig rájöttek, hogy innentől kezdve nem tudnak úgy kilépni az utcára, hogy ne kelljen hátranézniük.

Múlt vasárnap óta özönlenek Telegram csatornánk chatbot-jához az információk a hétvégi támadásokkal összefüggésben. Ide futott be egy hozzászólás képernyőfotója, amit egy titkos antifa Facebook csoportban ejtett meg egy bizonyos Szabó Péter.

Fotó: Szabó Péter Facebook

 

A hazai antifák jelentős része valóban retteg a hétvége bármilyen jellegű következményétől, Szabó azonban megpróbál életet rázni beléjük, kevés sikerrel. Néhány kiemelt idézet hozzászólásából:

Elmentek mostmár a picsába! Morál?! Egy az egyben?! Mi a vészterhes faszról pofáztok?!

Az antifa aktivista kirohanása azoknak az elvtársainak szól, akik megjegyezték, nem biztos, hogy korrekt volt nyolcan, felfegyverkezve egy embert lerohanni.

 

Ez nem gyávaság, hanem hatékony rajtaütés.

– fogalmaz az aktivista, majd részletesen fejtegeti, hogy a vörösterror olyan emblematikus alakjai, mint a partizánok, népi banditák, anarchista-kommunista-szindikalista mozgalmárok mindannyian ezekkel az eszközökkel éltek, és most vélhetőleg forognak a sírjukban, mert a magyar elvtársak szörnyülködnek. Azt javasolja nekik, hogy “szálljanak le a szivárványtrippes hippi-pónijukról”.

Fotó: Szabó Péter Facebook

Azonban a lényeget a hozzászólás vége felé találjuk meg. Szabó megfogalmaz egy kritikát a támadással kapcsolatban. A taktikával teljes mértékben azonosul, de szerinte stratégiai hibát vétettek a támadók, ugyanis:

Ha azon csámcsognátok, hogy miért pusztán véletlenszerűen felismert járókelők váltak célponttá és nem a mozgalmi szervezők, vezetők, propagandisták, stb azt érteném és még igazat is adnék

…a hangadó ideológusaikat, boltjaikat, kiadóikat így kell terrorizálni. Ha eltűnnek az utcáról nem lesz tömegbázisuk!

Szabó ezzel a hozzászólásával valószínűleg okoz most fejfájást Jámbor Andrásnak, Varga “Nefelejcs” Gerinek, Csoma Lajosnak, Bertalan Andrásnak és a többi elvtársnak.

 

 

Most, hogy egyértelműen látszik, a hazai antifa rendelkezik olyan alakokkal, akik hajlanak további erőszakos cselekmények végrehajtására, továbbá egy olyan személy, aki brutális támadásokban vett részt pártpolitikai kapcsolatokkal is rendelkezik számos új kérdést is napirendre kell venni.

Az elmúlt években sokan legyintettek Magyarországon, amikor az antifa szóba került, azonban voltak, akik tudták, hogy hosszútávon bajt okozhatnak, így odafigyeltek rájuk. Látták, ahogy a sötétben építkeznek, szubkulturális vonalon toboroznak. Klubokat és egyéb intézményeket hoznak létre. Önkormányzati vonalakon már régebben, de Jámbor parlamenti mandátumával országgyűlési szinten “szakértőként” jelennek meg, és nem egy esetben nyilatkoznak. Jámbor saját maga mondta el, hogy fizetésének egy részét különböző civil szervezetek támogatására ajánlja fel…

Kripta, Népszíntér, Klub Vittula, Terem (Veszprém), Gólya. Ezek egytől egyig olyan helyek, ahol szépen csendben szervezkednek. De, most napfény világít be ezekbe a dohos pincékbe, és mindenki számára láthatóvá válnak azok a csótányok és patkányok, akik közvetve vagy közvetlenül felelősek a kialakult állapotokért.

 

Aktivizmus / Nacionalista Zóna –

 

A “Lina-ügy” részletei – a lipcsei antifa tevékenysége

Nacionalista szemmel a marxizálódó Németországról

Nyílt levél a német nacionalistától, akit majdnem megöltek az antifák

Az antifa a magyar valóság része lett