Lassan 100. alkalommal kel fel a nap, úgy hogy Beke István és Szőcs Zoltán ismét nem a családja körében ébred, hanem egy nyomasztó cella magányában. Ennek apropóján szerveztek volna szimpátiatüntetést, de a román hatalom betiltotta.

A péntekre meghirdetett akció elmarad. A karhatalom képviselői közölték velünk, hogy a 60/1991-es törvény 9. cikkelye értelmében fel fogják oszlatni a rendezvényt és felelősségre vonják a szervezőket terrorizmus népszerűsítése miatt. Ezért ügyvédi segítség igénybevételével próbáljuk megszervezni a megmozdulást, hisz jogunk kell legyen ahhoz, hogy követeljük az elítéltek jogát a tisztességes eljáráshoz. 100 nap eltelt és még nincs bírói indoklás az ügyben, ami nélkül még az Emberi Jogok Európai Bíróságához sem tudunk fordulni.

Mondta el Tőke Ervin az EMP képviselője a csíkszeredai börtön kapujában tartott sajtótájékoztatón. Továbbá arról is beszámolt, hogy a hatóságok nehezményezik, hogy a “politikai fogoly” megnevezéssel illetik Bekét és Szőcsöt, ugyanis ilyen a demokratikus Romániában már nincs…

A szervezők természetesen nem hagyják annyiban a dolgot, és ügyvédek bevonásával próbálják megtámadni a nyilvánvalóan röhejes döntést.

 

Napi szinten érik a jogsértések az őshonos magyarságot.

Mondta Tóth Bálint a bebörtönzöttek barátja, továbbá beszámolt arról is, hogy egyéb akciókon is dolgoznak, melyek segítségével az igazságtalan ítéletre kívánják felhívni a figyelmet. Tervben van egy hatalmas molinó kifeszítése Csíkszeredán, melyen napra pontosan feltüntetnék, hogy mennyi ideje tart a jogtalan fogva tartás.

– Székelyföld.ma nyomán Nacionalista Zóna –

Börtöninterjú – Beke és Szőcs megszólaltak (VIDEÓ)

Szimpátiatüntetés Beke István és Szőcs Zoltán mellett – Kézdivásárhely

Szimpátiatüntetés Beke István és Szőcs Zoltán mellett – Budapest

Százak a székely szabadságért

5 év letöltendőt kaptak a székely “terroristák”