Sebestény Balázs közismert rádiós műsorvezető nemrég élő adásban sértegette azokat, akik október 23-án a megemlékezés egy aktív formáját választva felvonulásuk közben azt skandálták, hogy “ria-ria Hungária”. 29-én pedig fel is adta a leckét szellemi tőkéből: Két degenerált társával “fingszűrős farmert” teszteltek.

 

Október 23-án Magyarország ünnepelt. Ünnepelte azokat, akik 1956-ban fegyvert fogtak a szabadságért, és sok esetben az életük árán is harcoltak érte az akkori világ egyik legnagyobb hadseregével szemben. Példának okért a Légió Hungária egy felvonulást szervezett, mely nem csak az ünnepről szólt, de tiltakoztak az EU ellen is, hiszen az államközi szövetségi rendszer sokakban a néhai Szovjetuinó emlékeit idézi elő.

Vannak azonban, akiknek ez a dátum csak egy hosszú hétvége, amikor külföldre lehet utazni, és élni a kozmopolita világpolgár gondtalan napjait. Ebbe az embertípusba tartozik az a Sebestyén Balázs is, aki műsorvezetőként több százezer ember mindennapjaiban van jelen, és formál véleményt arról, hogy mi jó és mi rossz.

Balázs 24-én élménybeszámolót tartott külföldi kiruccanásáról, és külön kitért arra a momentumra, amikor is az Erzsébet hídon haladt keresztül, már hazafelé menet. Egy csapat fura emberbe botlott, akikről nem tudta eldönteni, hogy kicsodák.

“…egy valaki kiabált, hogy “Még hangosabban!”, a többi meg, hogy “ria-ria Hungária“. Húhaaa… Mondom a szellemi tőke itt is összeállt…”

 

Természetesen a Légió Hungária egyik prominense, Lipták Tamás meg is adta a csattanós választ:

Ahogy Lipták is megjegyzi bejegyzésében Balázs egy olyan rádióműsort vezet, ahol a szellem kifejezés nem túl gyakran merülhet fel, 29-én azonban sikerült minden eddigi teljesítményt alulmúlnia. Élő adásban teszteltek le egy “fingszűrős farmert”.

Értitek… Szellemi tőke… Fingszűrős farmer… A kettő kéz a kézben jár.

Minden közéleti személyiség vállán hatalmas a felelősség, hiszen – mint jelen helyzetben is – elképesztő embertömegek csüngenek minden szavukon és cselekedetükön. Az, hogy valaki magyar létére nem érti, hogy október 23-án miért skandálják emberek, hogy “ria-ria Hungária” már önmagában elég komoly szegénységi bizonyítvány, azonban ha valaki élő adásban a kollégája seggébe dugja a fejét… Mindezt önszántából, mindezt azért, mert jó poénnak gondolja. Arra nehéz szavakat találni, de egészen biztos, hogy a szellemhez az égvilágon semmi köze. Ez már nem szellemalatti, sokkal inkább emberalatti állapot.

– Vannay László / Aktivizmus / N.Z. –

 

Szeretnél Te is blogger lenni oldalunkon? Úgy érzed, hogy lenne mit megosztanod a világgal? Készséged van az íráshoz? Küldj egy cikket, szabadon választott témában a nacionalistazona@gmail.com címre, és lehet, hogy holnaptól Te is propaganda divíziónk tagja leszel!