Nagyjából 170 nacionalista aktivista és a letartóztatott Steven Feldmann barátai tüntettek Dortmundban az azonnali szabadlábra helyezésért.

Mint ismeretes, csütörtök reggel razziát tartottak az Emschersraße 2-ben, ami a dortmundi nacionalisták központja, Stevent pedig letartóztatták és jelenleg vizsgálati fogságban van. Azzal vádolják, hogy az egész Marten negyedet félelemben és rettegésben tartotta, ennek bizonyítéka pedig nem más, mint egy állítólagos ’Hitlergrüß’ üdvözlés, illetve balos tüntetők provokálása.

Razzia Dorstfeldben.

Még a dortmundi rendőrség feje, Gregor Lange (SPD) is nyilatkozott a sajtónak a letartóztatásról, a Ruhr Nachrichten és a WDR (Westdeutscher Rundfunk) sajtósainak, hogy az esemény nagyobb média visszhangot kaphasson.

Kétség sem fér hozzá, egy fiatal nacionalista letartóztatása eltereli a figyelmet a város valós és létező problémáiról, például a bevándorló negyedekben tapasztalható igazi rettegésről, vagy a folyamatosan emelkedő bűnelkövetési statisztikákról.

Világos, hogy ez az akció nem egy emberről szól, sokkal inkább minden hazafias mozgalomról, hiszen az utóbbi időben jelentősen megerősödött a dortmundi ellenállás.

Zavartalan tiltakozó felvonulás a Marten kerületben

 

Este 19:30-kor gyülekeztek a nacionalisták, az S-Bahnhof Marten-Süd nevű állomásánál, hogy végig vonuljanak Dortmund nyugati városrészének központján és tiltakozzanak a történtek miatt.

Útközben mintegy 30 főnyi ellendemonstrálóval találták szemben magukat, akik szinte mind a helyi SPD soraiból jöttek, természetesen a “civil társadalom” képviseletében.

A főutca központi részén, az In der Meile-nél felszólalásra is sor került, a düsseldorfi aktivista Sven Skoda ragadta magához a szót, aki mint ismeretes, már közel két évet töltött vizsgálati fogságban a „Aktionsbüro Mittelrhein (ABM)“ (Középrajnai Akcióhivatal) ellen folytatott nyomozások miatt, miközben a 2012-óta tartó procedúrában már minden vádpont összeomlott.

Skoda kijelentette, magától értetődő, hogy utcára vonulnak Steven szabadon bocsátásáért, majd kemény szavakkal bírálta a német szövetségi köztársaság gondolat- és vélemény rendőrségét és ’igazságszolgáltatását’.

Egy nyilvánvalóan az arab negyedből jött személy jelezte, hogy ő látásból ismeri Stevent és szeretne pár mondatot mondani. Szerinte elképzelhetetlen, hogy ez a rendes ember itt Martenben rettegést, vagy félelmet keltett volna.

Michael Brück, a felvonulás szervezője kijelentette: a nacionalisták természetesen elutasítják a multi-kulti társadalmat és a Németországban letelepedett bevándorlók haza küldését támogatják, fontos azonban, hogy ezt a problémát ne egyes bevándorlókra, egyes személyekre vetítsék, ezért üdvözlendő, hogy egy bevándorló Martenben vette a bátorságot, hogy a sajtó uszítását ellensúlyozza.

Az egyébként iraki származású felszólaló elmondta, hogy Martenben Stevent mindenki jól ismeri és senki nem retteg tőle, épp ellenkezőleg. Ők is többször találkoztak, és Stevent udvariasnak és előzékenynek ismerte meg. Az ilyen szavakat, még ha egy bevándorló szájából hangzottak is el, a média képviselői természetesen nem akarják meghallani, az ő fantáziavilágukban Martent a félelem és rettegés jellemzi.

Komikus, de azok a bevándorlók, akik a média által sugalmazott kép szerint a legfőbb ellenségei a ’náciknak’ , ezt nem tudják megerősíteni. A felszólalások után, a menet az állomásig vonult folyamatos skandálások közepette: Szabadságot Feldmannak! (Steven) Szabadságot minden nacionalistának! A megmozdulás zárásaként ezzel érzékeltették folyamatos támogatásukat bajtársuk felé.

Demonstráció a Walberstraße-n.

 

A tüntetésen Sven Skoda szólalt fel.

Dortmund “civil társadalma” (értsd: antifa csürhe) maximum 30 ellentüntetővel.


Írj Stevennek! Támogasd a nehéz időkben!

Steven jelenleg a dortmundi büntetés végrehajtási intézetben ül, vizsgálati fogságban. Kaphat postai úton leveleket, de a megfogalmazáskor tartsátok szem előtt, hogy a hatóságok ellenőrzik a levelek tartalmát. Írjatok neki! Minden levél és lap  az ilyen sötét időkben.

A leveleket ide címezzétek:

Steven Feldmann
JVA Dortmund
Lübecker Str. 21
44135 Dortmund

Ez igaz a jövőre nézve is! Mutassuk meg szolidaritásunkat és támogatásunkat az elkövetkezőkben! (A vizsgálati fogság után, valószínűleg 2019. év elején kerülhet sor a bírósági tárgyalásra.) A következő időszakban mutassuk meg tehát, hogy kiállásunk nem csak egyetlen nap volt! Szolidaritásunk és ellenállásunk addig tart, ameddig csak szükséges! Elég a nacionalisták üldözéséből! Szabadságot Feldmannak!

DotmundEcho / Aktivizmus / Nacionalista Zóna –

 

Szeretnél Te is blogger lenni oldalunkon? Úgy érzed, hogy lenne mit megosztanod a világgal? Készséged van az íráshoz? Küldj egy cikket, szabadon választott témában a nacionalistazona@gmail.com címre, és lehet, hogy holnaptól Te is propaganda divíziónk tagja leszel!