A dortmundi Die Rechte (A Jobboldal) tagja, Cristoph Drewer megkezdte többéves börtönbüntetését, mellyel Németország ismét bizonyítja: Szólás után nincs szabadság.

 

Múlt hétfőn a Die Rechte tagja Cristoph Drewer, megkezdte előreláthatólag két és fél éves börtönbüntetését. Drewert egy 2015-ben tartott beszéde miatt egy éves szabadságvesztésre ítélték első fokon, melyben az országot elözönlő migránsáradat ellen szólalt fel, ehhez jött egy másfél éves visszaesően elkövetett bűncselekményért kirótt büntetés egy olyan ügyből, mely 2011-re vezet vissza (!), akkortájt antifasisztákat értek tetten plakátozás közben Dortmund déli területén, és nonverbális módon feltartóztatták őket, hogy rongáló tevékenységüket ne folytathassák, a dortmundi helyi törvényszék később ezt a magatartást szándékos, veszélyes testi sértésnek minősítette, fenyegetés és kényszerítés mellett. Christopher Drewer már sok éve aktív a nacionalista mozgalomban kemény magjában. 2006 és 2008 között nevelőintézetbe zárták, miután szülővárosában, Hammban több konfrontációban is részt vett a politikai ellenfelekkel szemben.

A jelen fegyházbüntetése megmutatja a rendszer mivoltát, amellyel lesújt az őt ellenzőkre: Egy beszédet, melyet Drewer egy nyilvános gyűlésen tartott, szigorúbban büntetnek, mint megannyi más bűncselekményt, melyek napi szinten történnek a színes, toleráns és határtalan Németországban.

Szolidaritás a bebörtönzött bajtársakkal!
Cristoph Drewer megkezdte nyílt bevonulás keretében büntetését a Castrop-Rauxel büntetés végrehajtási intézetben.

Drewer a bevonulás előtti percekben.

Elképzelhető, hogy a következő napokban áthelyezik egy másik intézetbe. Figyeljetek emiatt a hirdetményekre, ha postai úton Castrop-Rauxelbe kívántok üzenni, azt (szokás szerint) utána kell küldjék. Természetesen érvényben van a szolidaritásunk kifejezése, és hogy egyértelművé tegyük, az állami nyomásgyakorlás nem éri el a kívánt eredményt.

Drewerrel együtt jelenleg a Die Rechte további négy tagja tölti büntetését, Cristoph Drewer mellett jelenleg a testvére, Matthias Drewer is, aki egy 2019 októberi antifasisztákkal való nézeteltérés következményeként fogházban van. Minden fogságba került bajtárs örül a támogatásnak, például levelek vagy képeslapok formájában, csakúgy mint sorsuk nyilvános tematizálása által.

Szabadságot minden nacionalistának!

Christoph Drewer
JVA Castrop-Rauxel
Lerchenstraße 81
44581 Castrop-Rauxel

Matthias Drewer
JVA Dortmund
Lübecker Straße 21
44135 Dortmund

Daniel Ewers
JVA Castrop-Rauxel
Lerchenstraße 81
44581 Castrop-Rauxel

Steven Feldmann
JVA Dortmund
Lübecker Straße 21
44135 Dortmund

Alexander Waack
JVA Werl
Belgische Straße 4
59457 Werl

Dortmund EchoAktivizmus – N.Z. –

Kapcsolódó hírek:

Szabadságot Feldmannak! – beszámoló a dortmundi tüntetésről

Szeretnél Te is blogger lenni oldalunkon? Úgy érzed, hogy lenne mit megosztanod a világgal? Készséged van az íráshoz? Küldj egy cikket, szabadon választott témában a nacionalistazona@gmail.com címre, és lehet, hogy holnaptól Te is propaganda divíziónk tagja leszel!