Az utóbbi hetekben egyre több információ lát napvilágot arról a pedofilbotrányról, amely a szélsőbaloldali Szikra Mozgalom egyik tagjánál tartott házkutatás után robbant ki. A szélsőbaloldali szervezet idén nyáron is megtartja táborát Bodajkon.

Az elmúlt években rendszeresen tartott ilyen táborokat a Szikra Mozgalom, amelyeken nem csak Jámbor András, de a tavalyi évben még Tamás Gáspár Miklós is előadott a marxista fiataloknak. A tábort az idei évben is meghirdették az év első felében, mielőtt kitört volna az a botrány, ami által az egész ország megismerhette a mozgalom nevét. A 2021-es Szikra tábor képei ide kattintva nézegethetőek!

Illusztris társaság: Tordai Bence fotóz, a kép másik szélén Jámbor András, középen sárga kabátban pedig a pedofil botrányban érintett D. Krisztina

Februárban kezdődött

A Szikra Mozgalom neve akkor bukkant elő szélesebb körben, amikor a februári antifa–támadások kapcsán vették őrizetbe egyik tagjukat, D. Krisztinát. A nőt később kiengedték, és az eljárást is megszüntették ellene, azonban a házkutatás során lefoglalt informatikai eszközökön több, mint 70 ezer pedofil felvételt találtak a rendőrök.

Mint kiderült, a bűncselekménnyel D. Krisztina élettársát gyanúsították meg, aki ennek hatására bizarr körülmények között akasztotta fel magát.

Egy osztrák lap azóta arról számolt be, hogy a kiskorúak szexuális bántalmazását ábrázoló felvételek egy részét D. Krisztina és élettársa, E. András biatorbágyi lakásán készíthették. Az esettel kapcsolatban a Szikra Mozgalom tagjaként a közös ellenzéki listáról az Országgyűlésbe jutó Jámbor András mélyen hallgat, mintha az ég világon semmi nem történt volna.

D. Krisztina és a pedofil felvételek miatt meggyanúsított, később öngyilkosságot elkövető élettársa egyaránt a Szikra mozgalom aktivistái voltak

Augusztusban táboroznak

A Szikra Mozgalom sem szólal meg az ügyben, azonban tovább hirdetik idei nyári táborukat, melyről csak annyit lehet biztosan tudni, hogy Bodajkon lesz megrendezve augusztus 18. és 20. között.

Gőzerővel hirdetik a nyári összejövetelt

A pontos helyszínt nem árulják el, azonban tudni lehet, hogy a tavalyi évben a Bodajki Falutáborban rendezték meg összejövetelüket, és vélhetően ez idén sem lesz másként.

Tavaly a Bodajki Falutábor látta vendégül a pedofil botrányba keveredett szervezetet

Kérdés, a tábor üzemeltetői tudnak-e arról, kiket fogadnak majd augusztus közepén, és vajon képesek-e azonosulni a szervezet szellemiségével, és tagjaik kevéssé nyilvános tevékenységével?

Palotay – /Aktivizmus/ – N.Z.–

Kapcsolódó:

Alerta antifasiszta! – a hazai antifa mozgalom térképe

Mi történt a Festung hétvégén? – Kik ezek az antifák? – új NZónaPodcast

Magyar antifa: A hangadó ideológusaikat és vezetőiket kell így terrorizálni

A “Lina-ügy” részletei – a lipcsei antifa tevékenysége

Így működik a baloldali hálózat

Nyílt levél a német nacionalistától, akit majdnem megöltek az antifák

Beton, a győri antifa fészek