A Nacionalista Zóna a Pennsylvania Active Club (PAxAC) egyik tagjával készített interjút. A tartalmas beszélgetésből többek között kiderül, hogy az Egyesült Államok és Magyarország politikai helyzetében mennyi közös van, a nacionalisták pedig mennyire hasonló módon küzdenek.

 

Nagy Zotmund – Üdv! Elsőként kérlek beszélj kicsit lakóhelyedről, Pennsylvaniáról!

PAxAC – Nos, Pennsylvania (PA) Amerika 13 alapító kolóniájának egyike volt, William Penn alapította. Keystone az állam beceneve az USA megalapításában betöltött alapvető szerepe miatt. Ezt a szimbólumot használjuk az Active Club logónkon.

A Függetlenségi Nyilatkozatot Philadelphiában írták alá. Az itteni alapító telepesek nagyrésze angolszász és germán volt. Biztosan hallottatok már az amishokról vagy a pennsylvaniai hollandokról. Ezek az emberek zárt közösségekben élnek, és nagyon ragaszkodnak hagyományaikhoz. PA egy nagy állam sok vidéki kertvárosi, falusias területtel. Ezek a helyek túlnyomórészt fehér etnikumúak. Az olyan nagyvárosok, mint Philadelphia és Pittsburgh ma már pöcegödrök, és többnyire feketék élnek ott. Összességében Pennsylvania többsége továbbra is fehér, de ez a külvárosokban és vidéken jellemző. Ahogy mondtam, a legtöbb nagyváros tele van feketékkel, bűnözéssel és drogokkal. Biztosan láttatok már néhány horrorvideót egy Kensington nevű helyről. Nagyon sok ember van heroinra és más kábítószerre ráfüggve, gyakorlatilag sétáló zombikká váltak.

Az állam baloldali beállítottságú, a Demokrata Párt uralja, különösen a városokban. Még mindig van néhány kis fehér negyed Philadelphia városában. Vannak olyan lengyel családok, akik kis üzleteket és éttermeket üzemeltetnek, és vigyáznak egymásra, és megpróbálják fenntartani a fehér népességet. Vannak még görögök és olaszok is. Az 1900-as évek elején az olasz maffia erősen jelen volt Philadelphiában, valamint a New Jersey állambeli Atlantic Cityben. New Jersey mindössze egy rövid autóútra van a hídon Pennsylvaniából.

N.Z. – Mennyire nehéz fehér nacionalistának lenni ebben a környezetben?

PAxAC – Elég nehéz, haha… Nagyon óvatosnak és elővigyázatosnak kell lenni, bárhol is jársz a városokon belül. Philadelphiában sok az antifa. Röviden megemlítem a zenei szcénát, mert nagy zenerajongó vagyok (RAC, NSHC és metalcore). Fiatal tinédzserként sok punkkoncerten jártam Philadelphiában, de végül olyannak láttam, ami valójában: Egy elfajzott, fehér-ellenes színtérnek, ahol megtámadják az embereket, mert mondjuk szerintük rossz pólót viselnek. Rengeteg nagyszerű, apolitikus hardcore banda van a környéken, de 99% baloldali és antifa, ezért kerüljük az ilyen típusú koncerteket.

A városokon kívül sok fehér ember általában “konzervatív” és mérsékelten jobboldali. Ezek közül sokan Trump-pártiak voltak még 2016-ban, és ellenzik az olyan dolgokat, mint az LMBT, az antifa, és értékként tekintenek a szólásszabadságra. Sokan közülük azonban ellenzik az olyan politikai elveket, melyekben rasszkérdések is megjelennek.

N.Z. – Mikor alapítottátok a Pennsylvania Active Club-ot? Az aktivizmus miért ezen formáját választottátok?

PAxAC – Jó kérdés. Ha nem bánod, igyekszem minél jobban kifejteni ezt. Van néhány aktivista Pennsylvaniában, akik éveken át a korábbi nacionalista csoportokban tevékenykedtek, később az ő munkájukba kapcsolódtak be fiatalok, és ezzel alakult ki a mai közösség alapja. 2023 nyarán hivatalosan megalakítottuk a Pennsylvania Active Clubot. Mindannyiunkra nagy hatással volt Rob Rundo és a Rise Above Movement. Én személy szerint körülbelül 13 éve vagyok nacionalista. De, az egyetlen dolog, ami hiányzott, az a szervezett aktivizmus volt. Amit Rob és a RAM művelt, az hatalmas inspiráció volt számomra. Az európai színtérről vett példát, ezt elhozta és meghonosította Amerikában, mondhatjuk, hogy a saját utunkká tette. A RAM előtt ritka volt nacionalistákat szervezetten edzeni látni, népszerűsítve a józan (straight edge) életmódot. Gyakran előfordult, hogy lejáratták a nacionalizmust elhízott, igénytelen alakokkal, felesleges “római tisztelgésekkel” és mértéktelen sörivással. Innen ered a “nacionalizmus 3.0” kifejezés. Ez egy új korszak, és úgy gondoljuk, hogy ez a legjobb út népünk számára:

Sport, aktivizmus, identitás.

Azt is hozzáteszem, hogy az Active Club másik nagy felhajtóereje az volt, hogy nem pártpolitikai szervezet. Sokan támogattunk politikai pártokat a múltban, és így vagy úgy, de mindig csalódnunk kellett. Ez a közösségek építéséről, a testvériségről szól, az erősödésről és jobbá válásról egyéni és közösségi szinten egyaránt.

 

N.Z. – Ebben egyetértünk! Ha már szóba került Rob és a RAM, mennyire nehezíti a munkátokat a kormány, FBI, törvények?

PAxAC –  Teljesen. A RAM körüli jogi dráma miatt a RAM a Will2Rise és az Active Club nevet vette át. Amolyan “márkaváltás”. Van itt egy kedves szervezetünk az Anti-Defamation League (ADL), bizonyosan hallottatok már róluk. Ez a szervezet a RAM-ot “gyűlöletcsoportnak” minősítette. Az ADL nem hivatalos szerv, de nagy befolyása van a politikai élet egészére. Nagyszerű és biztató látni az Active Club-ok felbukkanását és növekedését a világ minden táján. Azonban ez még viszonylag új dolog, ezért nem hiszem, hogy a kormánynak volt elég ideje arra, hogy érdemben reagáljon. De, határozottan felfigyeltek ránk. Erre példa, hogy több cikkben is próbálták már rágalmazni az Active Club-okat. Néhány srác például a Tennessee Active Club-ból, az elmúlt hónapokban politikai aktivizmusukkal került a címlapokra. De, véleményem szerint ez csak vonzóvá teszi a fiatal fehér férfiak számára. Bárhogy is alakuljon a helyzet a jövőben, mi alkalmazkodunk a környezetünkhöz, és folytatjuk.

 

N.Z. – Az ADL egy tisztán látható ellenség, de kevesebb szó esik a neokhnokról, pedig az ő tevékenységük is igazán káros. Mennyire káros a MAGA jelenség a jobboldal számára?


PAxAC – Nagyon káros és még azt is vitatnám, hogy a neokohnok és a MAGA kóserkonzervatívjai nem rosszabbak, mint a liberálisok. 2015-ben, amikor Trump megkezdte elnökválasztási kampányát, ez egyfajta lépcsőfok volt sok fehér amerikai számára. Rávilágított a hatalmas bevándorlási problémára és a feketék fehér-ellenes bűnözésére. Ez előnyös volt, mivel sok fehér ember ráébredt néhány nagy problémára, amellyel mi naponta szembesülünk. Azonban, mint általában a politikusoknak, úgy Trumpnak sem sikerült a szavakat tettekre váltania. Bárki, aki manapság még támogatja Trumpot és a MAGA-t, felforgató tevékenységével veszélyes a társadalomra. Valószínűleg olyan zsidó csoportok támogatják, mint az ADL. Véleményem szerint az ilyen típusú tevékenység nagyon káros, mert korábban tabunak minősülő kérdések puszta kimondásával elégedettségre sarkallják a fehér embereket a fennálló helyzettel kapcsolatban, miközben érdemi tevékenység nincs a szavak mögött. Kiabálnak néhány szlogent, úgy tesznek, mintha meg akarnák állítani a bevándorlást, mindeközben támogatják az LMBT mocskolódást és pénzt küldenek Izraelbe. Ha valaki bekapcsolja a Fox News-t (a fő “jobboldali” hírhálózat), akkor buzipárti hirdetéseket és sok Izrael-párti szemetet is fog látni. Erkölcstelenek és igazából nem érdekli őket a fehér amerikaiak sorsa. Az ilyen típusú embereket árulónak tekinthetjük.

N.Z. – Ismerős a helyzet. Magyarországon Orbán Viktor és a kormány ugyanilyen.

PAxAC – Igen, elhiszem. A közelmúltban az amerikai nacionalisták néha azt mondták, hogy “Orbán based”, vagy valamelyest támogatják őt. Ugyanez a helyzet az európaiak Trump-szimpátiájával. De a valóság az, hogy egyikük sem képvisel minket, és nem törődnek velünk. Amerikában azok a jobboldaliak, akik hajlandók voltak szavazni a két rossz közül a kisebbet választották, de ez nem megoldás. Ennek nagyrészt az az oka, hogy két nagy párt létezik: A republikánusok és a demokraták. Mindkettő támogatja a végtelen “sokféleséget”, a nyitott határokat, az LMBT-t, pénzügyi támogatást Izraelnek, valamint a nacionalisták és másként gondolkodók elnyomását.

N.Z. – Hagyjuk a fenébe a pártpolitikát, az igazi élet azon túl kezdődik! Mit tudsz Magyarországról? Úgy vélem 1956 antikommunista hősei számotokra sem ismeretlenek.

PAxAC – Keveset tudok, ezért elnézést kérek, hogy nem vagyok tájékozottabb Magyarországról és annak eseménydús történelméről. Talán tudtok egy kicsit informálni 🙂 Ennek ellenére igen, ismerem az 1956-os magyar forradalmat, amely szerintem hatalmas inspirációt jelent a világ minden nacionalistája számára. Van valami igazán csodálatra méltó és motiváló egy olyan népben, amely annak ellenére, hogy a halállal kellett szembenéznie, volt bátorsága, hogy felkeljen a kommunizmus ellen. Csodálattal tekintek országotok több más aspektusára is, mint a gyönyörű építészet, a történelmi épületek, a templomok és így tovább. Nagy dolog, ha egy ország ilyen történelmi emlékeket megbecsül. Felületesen ismerem a régi nyilas pártot és Szálasi Ferencet, bár nem sok konkrétumot tudok róluk. És, persze van egy csomó nagyszerű zenekar Magyarországról, akiket kedvelek. A Voice of Justice volt a kedvencem, de a Fehér Törvény, a Vérszerződés, az Archívum és a Hundriver is tetszenek.

Magyarországról ismerem a Légió Hungáriát, ezúton is gratulálok az 5 évhez! Nagyszerű munkát végeznek, aktivizmussal, képzésekkel, hírek terjesztésével és nacionalista csoportok támogatásával világszerte. Igazán fantasztikus ezt látni, és további sok sikeres és aktív évet kívánok nekik!

N.Z. – Végezetül szeretnénk megköszönni az interjút! Mit üzennél a nacionalista bajtársaknak?

PAxAC – Zárásként köszönöm, a megkeresést és érdeklődést a Pennsylvania Active Club iránt, valamint a támogatást. Azt mondanám minden olyan fiatal srácnak, aki magányosnak érzi magát, hogy csatlakozzon egy aktív klubhoz. A pozitív változást önmagadon kell elkezdeni. Ha nem találsz ilyen csoportot állj össze pár barátoddal, és indíts el egy sajátot! A jövőnk mindannyiunkon múlik, és mindannyian szerepet játszunk, kicsiben vagy nagyban. A nacionalista bajtársaknak üzenem: Maradjatok pozitívak, és soha ne hagyjátok abba a harcot! A jelszó legyen fehér egység mindenek felett. Nincs idő kicsinyes belharcokra, amikor a túlélésünk a tét.

 

Ahogy egy hősöm Rob Rundo mondta egyszer: “A fájdalom átmeneti, a dicsőség örök.”

 

XIV

PAxAC mail elérhetősége: PAxActiveClub@protonmail.com
A PAxAC Telegram csatornája: https://t.me/PAxActiveClub

 – Nagy Zotmund / Aktivizmus / Nacionalista Zóna –

 

A történelem egy döntő szakaszában vagyunk – interjú egy amerikai nacionalista vezetővel