Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kitörés 60 emlék- és teljesítménytúra

február 9, 2019 @ 4:30 du. - február 10, 2019 @ 10:00 de.

2000HUF

A Kitörés emlék- és teljesítménytúra célja, hogy minden év februárjában megemlékezzen azokról a magyar és német katonákról, akik a II. világháborúban két és fél hónapon keresztül védték Budapestet -és ezzel együtt Nyugat-Európát- a bolsevik Vörös Hadsereggel szemben. A túra során teljesítményünkkel tisztelgünk a hősi halottaknak és azoknak, akik mérhetetlen szenvedések árán, de életben maradtak.

Kitörés 60
Útvonal: Budai vár – Városmajor – Fogaskerekû végállomás – Diós-árok – Széchenyi-hegy – Normafa – Virág-völgy – János-hegy – Nagy-Hárs-hegy – Hûvösvölgy – Vadaskerti emlékmû – Újlaki-hegy – Virágos-nyereg – Csúcs-hegyi-nyereg – Alsó-Jegenye-völgy – Hidegkúti út – Zsíros-hegy – Nagy-Szénás – Kutya-hegy – Fehér út – Perbál – Anyácsapuszta – Szomor

Extrém, éjszakai túra!
A túrán mindenki saját felelősségére indul!
Három távon lehet indulni: 60km – 35km – 25km.
A túra a Budapest Kupa része.
Részletes információk, tanácsok a HIVATKOZÁSRA kattintva.

A Kitörés teljesítménytúra sportrendezvény és történelmi megemlékezés. Politikai célja nincsen! Különlegességét az adja, hogy több ellenőrző ponton is katonai hagyományőrző csapatok mint szereplők, mutatják be a korabeli hadviselő feleket. Az egyenruhákon, pecséteken alkalmanként felbukkanó tiltott önkényuralmi jelképek kizárólag a történeti hűség kedvéért, történelmi érdekességként , bemutató jelleggel szerepelnek! A hagyományőrző szereplőknél látható “fegyverek” vagy makettek, vagy hatástalanított darabok, vagy engedély nélkül tartható airsoft játék másolatok (üzemképtelen állapotban)! A szervezők és az ellenőrző pontokon résztvevő szereplők a hatályos jogszabályokat minden tekintetben betartják!

FIGYELEM!
KÖTELEZŐ ONLINE NEVEZÉS!!!

A 2019‐es túrára csak online van lehetőség nevezni, ami egyszerűsíti és gyorsítja a rajtoltatást és a célban a beérkeztetést is. Így a rajt helyszínén már nem kell kitölteni semmilyen papírt. Az online nevezésről ITT találjátok a részleteket, az oldal alján egyben nevezni is tudtok.
A nevezési díjat a helyszínen kell befizetni.

A túráról bővebb információt a HIVATKOZÁSRA kattintva oldalon találtok. – Egyéb INFÓK.

– Börzsöny Akciócsoport / Események / N.Z. –

Kapcsolódó:

Ostromkalauz

Budai Kitörés Emléktúra 2019

Becsület Napja

 

Részletek

Kezdés:
február 9, 2019 @ 4:30 du.
Vége:
február 10, 2019 @ 10:00 de.
Összeg:
2000HUF
Esemény címkék:
, , , , ,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/500958996976578/

Szervező

Börzsöny Akciócsoport
Honlap:
https://www.facebook.com/borzsonyakciocsoport

Helyszín

Budai-hegység
Pest megye Magyarország + Google Térkép
Honlap:
http://www.budai-hegyek.hu/