A fenti címmel jelent meg egy publicisztika a Magyar Narancs online felületén, természetesen teljesen liberális szemszögből. Most nézzük a magyar nacionalista álláspontot a témával kapcsolatban! Nagy titkot nem árulunk el, a különbség most is hatalmas.

Első körben érdemes leszögezni, hogy a Magyar Narancs szerzőjének nem Szenes Hanna személyével van baja, hanem a megvalósítás módjával, a körítés, felvilágosítás elmaradásával. Illetve a liberális baloldal számára is egyre vállalhatatlanabb Baranyiba való belerúgás szándéka is megvan, de ebben az esetben csak egy kávét kérünk.

Számunkra, magyar nacionalisták számára Szenes Hanna alakja teljes mértékben elfogadhatatlan, bírjon bármilyen művészeti értékkel is a róla készült alkotás. A második világháború idején a britek által kiképzett izraeli ügynök alakja sosem lehet elfogadható, ebben kompromisszum nincs!

A mi hőseink az őt elfogó csendőrök, akik a Magyar Királyság belső rendjét őrizték, esküjükhöz híven.
Az, hogy háborús időben a Csendőrségnek volt még ideje, energiája arra is, hogy egy nyilvánvalóan a magyar érdekkel ellentétes műveletre kiképzett diverzáns akcióját idejében elfojtsák, kiemelten becsülendő és tiszteletet érdemel.

Különösen annak tudatában, hogy a falfestmény ötlete a magát nemzetinek és jobboldalinak hazudó kormány regnálása alatt történik, egy nemzetközi cionista csoport által kitalálva.  Az Artists 4 Israel nevű szervezet honlapjuk szerint eddig 32 különböző országban több, mint 5000 művésszel áll kapcsolatban, ebből látható, igen kiterjedt hálózattal rendelkeznek. A Magyar Narancsot idézve: ,,gyorsan kiderül, hogy az ,,Art over Hate” jelszó mögött nem egy független szakmai szervezet áll, hanem egy erős izraeli nacionalista retorikát képviselő profil”. Az izraeli nacionalista cionistát jelent. Fő tevékenységük a különböző művészeti ágak felhasználásával Izrael államról pozitív képet festeni, legtöbb esetben a holokauszt és az antiszemitizmus aduászát felhasználva.

Talán mondanunk sem kell, hogy a nyugati „jobboldal” filoszemita hozzáállása az Orbán Viktor vezette melegkonzervatív kormányra hatványozottan igaz. Egy ilyen, idegen és ellenérdekelt ország érdekeit képviselő szervezet, mint az Artists 4 Israel súlyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. A Fidesz alkotta kormány hirdethet bármilyen és bármekkora szavakkal kultúrkampfot és megtisztulást, ha számukra ez nem több, mint egy verseny a baloldali liberálisokkal. Jelen esetben Szenes Hanna emlékének kisajátításáért, ugyanis Budapesten és Dombóváron is van már elnevezve tér erről a zsidó diverzánsról. A melegkonzervatívoknak sincs baja személyével, ők is hősüknek tekintik! Jellemző, hogy Novák Katalin köztársasági elnök asszony az összes zsidó szervezettől megkapta a „működési engedélyére” a kóser pecsétet. Éppen ezért a Fidesztől és a kormánytól a magyar érdekek védelme helyett csak a baloldali liberálisokkal való versenyzést várhatunk, a zsidók kegyeiért. Két szemben álló, de egyformán cionista banda versenye ez Magyarországért.

Azonban a magyar érdek világos és egyértelmű! Mindegyik nyílt vagy burkolt cionista propagandát folytató szervezettel szemben zéró toleranciát kell hirdetni, tevékenységeikre a figyelmet fel kell hívni! Magyarország nem juthat Palesztina sorsára, pedig a folyamatok elindultak régen ebbe az irányba. Szenes Hanna alakja ennek elérésében csak egy lépcsőfok, de nem engedhetjük, hogy a magyarság rálépjen.
Mi, magyar nacionalisták kell legyünk, akik ellenállnak és kimondják, hogy a szeneshannák nemzetünk ellenségei, akik pedig emlékük pozitív fennmaradását bármilyen szinten is támogatja – akár hallgatólagosan-, ők is szeneshannákká válnak.

Mi pedig legyünk azok a csendőrök, akik megakadályozzák a romboló tevékenységüket, ezzel adózva hős elődeink tettei előtt!

 – Bihari Viola / Világnézet / Nacionalista Zóna –