Die Heimat (A Haza) néven alakul új nacionalista erő Németországban, azonban az alapítók közt olyan tapasztalt aktivisták vannak, akik a hazai színtérnek is ismerősek lehetnek.

 

Itthon sokaknak ismerősen cseng a Die Rechte neve, hiszen a szervezet 2019-ben a Légió Hungáriával és több másik csoporttal közösen hívta életre az Európa Erőd Szövetséget. Az elmúlt években számos alkalommal látogattak hazánkba a német bajtársak, de nem egyszer számoltunk be mi is külföldi eseményeikről.

A tegnapi napon a szervezet dortmundi csoportja adta hírül Telegram csatornáján, hogy elhagyják a Die Rechte-t, aminek több mint 10 évig a tagjai voltak.

A német nyelvű közleményből kiderül, hogy a távozás okaként azt nevezik meg, hogy a párt körül elfogyott a levegő. Megfogalmazásuk szerint:

Amikor a kard kicsorbul, és már nem lehet újra megélezni, új fegyvert kell keresnünk.

Leszögezik, hogy hálával tartoznak mind a Die Rechte-nek, mind Christian Worch vezetőnek, illetve fontos számukra az elmúlt évtized, melynek keretei közt együtt tették Dortmundot a németországi nemzeti ellenállás központjává.

Közleményükből kiderült továbbá, hogy a jövőben egy új formációban fogják folytatni tevékenységüket, melynek a Die Heimat nevet adták, ahol Németország legrégebbi nacionalista pártjával az NPD-vel fognak együtt dolgozni.

2023. január 8-án került sor a szervezet alakulóeseményére, ahol a jelenlévők Sascha Krolzig jogászt, az NS Heute magazin főszerkesztőjét választották meg körzeti vezetőnek.

Értesüléseink szerint a szervezeti átalakulás érdemben nem érinti az Európa Erőd Szövetség tevékenységét. A továbbiakban a Die Heimat képviseli Németországot az ernyőszervezetben.

Szerkesztőségünk ezúton is sok sikert kíván a Die Heimat-nak a további küzdelmekben!

 – Aktivizmus / Nacionalista Zóna –

 

Kapcsolódó:

A “Lina-ügy” részletei – a lipcsei antifa tevékenysége

Térképen mutatjuk az utóbbi idők német antifa támadásait

Nyílt levél a német nacionalistától, akit majdnem megöltek az antifák