Angliában évszázados hagyománya van a Karácsony másnapján rendezett labdarúgó mérkőzéseknek. A Boxing day-el most Olaszországban is megpróbálkoztak, ám tragédia árnyékolta be a Seria A december 26-i mérkőzéseit.

Üzenet a nápolyiaknak

Az Internazionale a Napolit fogadta Milánóban. A mérkőzés előtt a két csapat radikálisai találkoztak, hogy rendezzék nézeteltéréseiket. Olaszországban szinte minden tábort foglalkoztat a politika, és sok rivalizálás alakult ki ideológiai okokból. Az Inter szurkolói mindig is nacionalista nézeteket vallottak magukénak, míg a nápolyi ultrák a baloldal felé húznak. Várható volt tehát, hogy a Karácsony ellenére sem a békéről és a szeretetről fog szólni a két csapat találkozója. A hazai kék feketék piros-fekete segítséget kaptak, no nem a városi rivális A.C. Milán fanatikusaitól, hanem a francia OG Nice volt jelen milánói barátaik oldalán, de jelen volt a szintén erősen nacionalista vonalat képviselő olasz Varese is.

Ultras Varese

Az összecsapásban négy nápolyi sérült meg, mind a négyen késelés áldozatai lettek. Egyikük súlyos állapotban került kórházba, hárman azonban már a meccsen is ott lehettek. A mérkőzés előtti összecsapásban a hazaiak közül egy súlyos sérült volt, akit egyes hírek szerint nápolyi kisbusz, míg más információk alapján egy egyszerű autós gázolt el. Daniele Balardinelli volt az elgázolt fiatalember, korábbi MMA bajnok, a vaeresei Blood & Honour szurkolói csoport egyik vezetője, az Ultras Varese capoja, akit olasz nacionalista körökben is ismertek a hírek szerint. Két gyermeket hagyott hátra.
A találkozó sem múlt el incidens nélkül, az Inter szurkolói többször is rasszista megnyilvánulással heccelték a Napoli játékosát, Kalidou Koulibalyt, akit később ettől függetlenül kiállított a játékvezető, de természetesen utólag a rasszista szurkolókkal magyarázta a reakcióit.

Daniele Balerdinelli – RIP

Nem maradt természetesen visszhang nélkül az eset, a baloldali politikusok azonnal migráns simogatásba kezdtek, miszerint lám-lám, az olasz szurkolók így viselkednek, bezzeg a tutajokon az országukba pofátlankodó migránsok… Egy kis hírverésért baloldaliék azonnal elfelejtik a terrorcselekményeket, nemi erőszakot, és a szervezett bűnözésben játszott szerepet… Az olasz labdarúgó szövetség sem tétlenkedett, elsősorban a Guseppe Meazza (San Siro) Stadionban történtekre reagáltak. Az Inter következő két hazai találkozóját zárt kapuk előtt kénytelen lejátszani, míg további egy mérkőzésre lezárásra kerül a Curva Nord (Északi Kanyar), az Internazionale ultráinak törzshelye.

A találkozót az Inter Martínez hosszabbításban szerzett góljával megnyerte, de az biztos, hogy ez a találkozó még messze nem ért véget…

– Palotay / Lelátó / N.Z. –

Szeretnél Te is blogger lenni oldalunkon? Úgy érzed, hogy lenne mit megosztanod a világgal? Készséged van az íráshoz? Küldj egy cikket, szabadon választott témában a nacionalistazona@gmail.com címre, és lehet, hogy holnaptól Te is propaganda divíziónk tagja leszel!