Német bajtársainktól érkezett a hír: A hétvégi antifa támadásokkal összefüggésben tartottak házkutatásokat Berlinben.

Mint az ismert a nacionalisták ellen irányuló brutális orvtámadások végrehajtói közül többen szökésben vannak. Szerkesztőségünk német bajtársaival folyamatos kapcsolatban vagyunk, így ők a helyi közvélemény elé tárhatták, hogy egy gyanúsított hazatérhetett, akivel kapcsolatban felmerült, hogy egy vádalkuért cserébe nyílt ki a cella ajtaja, míg elvtársai rácsok mögött maradnak. Most pedig mi kaptunk értékes információkat.

A berlini rendőrség tegnap két lakásban tartott házkutatást az üggyel összefüggésben. Egyelőre újabb letartóztatásokról nem érkezett információ.

A hírről egyelőre csak egy német szélsőbaloldali portál számolt be, ahonnan azt is tudni lehet, hogy a helyi baloldal teljesen összezár az antifák mögött. Rövidesen szolidaritási akciókat fognak szervezni és támogatói láncot állítanak fel. Ezt azért tartjuk fontosnak kiemelni, mert míg Magyarországon a meleg-konzervatív sajtó azzal van elfoglalva, hogy összemossa a jobb és baloldali szervezeteket, addig a túloldalon teljes az összhang.

 – Aktivizmus / Nacionalista Zóna –

Címlapkép: A berlini antifa egy korábbi zavargása.

Magyar antifa: A hangadó ideológusaikat és vezetőiket kell így terrorizálni

A “Lina-ügy” részletei – a lipcsei antifa tevékenysége

Nyílt levél a német nacionalistától, akit majdnem megöltek az antifák