Május 22-én egy verekedés fajult gyilkossággá. Azóta kiderült, az elkövetők cigányok, az áldozatok fiatal magyarok voltak. A hazai antifa mozgalom pedig önmagát is alulmúlja.

Az első hírek két társaság összetűzéséről szóltak a Deák téren péntek hajnalban, melyben két fiatalt megkéseltek, akik belehaltak sérüléseikbe. Már ennyiből is mindenki sejthette legalább az elkövetők származását. A nap folyamán derült ki, hogy az áldozatok egyike, K. Gergely az Újpest tábor tagja, a Vízművek focicsapat ultra csoportjának alapítója. A másik áldozat a barátja, egy fiatal skinhead srác.

Az eset megrázta a közvéleményt, a szurkolók és nacionalista szervezetek egységesen álltak ki a két fiatal mellett. Akad azonban Magyarországon egy réteg, akik hasonló esetekben azonnal a gyilkosok pártjára állnak. Nem történt ez másként most sem.

A hazai antifa mozgalom egyik zászlóshajója (vagy legalábbis csónakja) az Autonómia csoport Facebook oldalán kezdte gyűlölködését. A csoportocska a Becsület Napja elleni tüntetés egyik szervezője, valamint részt vettek idén március elején egy, a gyöngyöspatai cigányok 100 milliós  kártérítésének kifizetését szorgalmazó megmozduláson.

Az Autonómia csoport egyik vezetője, eredeti nevén Varga Gergő

 

Az Autonómia bejegyzése

Egy másik, kisebb Facebook oldal szintén az áldozatokat mocskolja – a No Pasarán oldal tartalma alapján kifejezetten cigányokhoz köthető. Beszállt a mocskolódásba a Bogdán FanPage is, mely több  mint 100 ezer követővel rendelkezik.

Áldozathibáztatás cigány módra

Csakis ez történhetett, elvégre a cigányok sosem kötekednek indokolatlanul

Hasonló tartalmakat, kommenteket tucatszámra lehetne idézni. A narratíva mindenhol ugyanaz: az áldozatok nácik, tehát biztos provokálták szegény cigányokat,  akik önvédelemből gyilkoltak, így pedig ugyan szörnyű tragédia, ami történt, de azért annyira mégsem.

Az AntifaInfo sem akar kimaradni

Nehéz egy ilyen cikk végére nem közhelyeset írni. Az Újpest szurkolói megemlékezést szerveznek csütörtökre, de vélhetően nem zárul itt le a történet,  hiszen olyan húrokon kezdtek egyesek játszani, melyek talán később sem halkulnak…

– Palotay / Lelátó / Nacionalista Zóna –

Kapcsolódó:

Megemlékezés a Deák téren halálra szurkált szurkolókról

 

Szeretnél Te is blogger lenni oldalunkon? Úgy érzed, hogy lenne mit megosztanod a világgal? Készséged van az íráshoz? Küldj egy cikket, szabadon választott témában a nacionalistazona@gmail.com címre, és lehet, hogy holnaptól Te is propaganda divíziónk tagja leszel!