A Romantikus Erőszak legfrissebb klipjében  a ’90-es éveket idéző hangulattal invitál mindenkit a velencei Rockstrandra.

 

Balázsék legújabb videója mesteri pontossággal sorakoztat fel minden stílusjegyet, amire csak szükség lehet egy olyan klipben, ami a skinhead életérzést hivatott bemutatni. Szentes városa adott otthont a forgatásnak, és a szoba sarkában berendezett edzőteremtől elkezdve, a fehér fűzős bakancson át, a szocreál padon való ücsörgésig minden benne van, ami 16 és 20 év közt kitöltheti egy jóérzésű bőrfejű mindennapjait.

Nem tudom, hogy ez jónak, vagy rossznak számít, de nekem a videót nézve egy klasszikus Ossian dal, a Rock katonái ugrott be elsőre. Attól elvonatkoztatva, hogy utoljára a gimnázium vége felé hallgattam meg az akkor még a heavy metal sikolyait a glam-rock határeset homoszexuális külsőségeivel ötvöző Paksiék metál himnuszát, soha nem vonnám kétségbe, hogy generációk számára tették le az alapköveket. Bízom benne, hogy napjaink fiataljainak ugyanilyen sarokkő lesz a Mindig skinhead.

A szerzemény nem mellesleg a 2018-as Rockstrand hivatalos dala is egyben, ahol több mint valószínű, hogy élőben is debütálni fog.

A velencei Drótszamár Kempingben a fesztivál ideje alatt a Turánia standjánál beszerezhető lesz egy póló is, melyet kifejezetten az új dal ihletett.

 

 

 

 

 

 

A Rockstrand Facebook eseményét IDE kattintva éred el.


– Vannay László / More than Music / N.Z. –

Kapcsolódó cikkek:
Rockstrand – 2018

Szeretnél Te is blogger lenni oldalunkon? Úgy érzed, hogy lenne mit megosztanod a világgal? Készséged van az íráshoz? Küldj egy cikket, szabadon választott témában a nacionalistazona@gmail.com címre, és lehet, hogy holnaptól Te is propaganda divíziónk tagja leszel!