A koronavírus miatt kialakult rendkívüli helyzetben leállt a sportélet, szünetelnek a bajnoki és kupa küzdelmek. A magyar szurkolók azonban aktívak maradtak, és segítenek, ahol tudnak! – Cikkünket folyamatosan frissítjük! 

A hazai szurkolói szcéna az elmúlt évtizedben számtalanszor fogott össze különböző ügyek mentén, és a fanatikusok bizonyították, képesek félretenni a rivalizálást is egy-egy jó kezdeményezés kedvéért. Így történik ez most is, egy olyan időszakban, amilyenhez még csak hasonlót sem élt meg az ország az elmúlt évtizedekben. Ilyenkor pedig különösen jól jön az a fajta szervezettség, amelyet az ultra csoportok működésük évtizedei alatt építettek fel maguk köré. A kezdeményezésnek immár facebook oldala is van, mely Szurkolók Magyarországért néven indult.
Ennek az összeállításnak nem célja a rivalizálás, mindenki erejéhez és lehetőségeihez mérten teszi a tőle telhetőt, azonban úgy érezzük jó, egy helyen látni, mivel lehet a leginkább segíteni ezekben a nehéz hetekben, hónapokban.
A cikket ha nem is azonnal, de időnként frissítjük majd az új kezdeményezésekkel, hogy ne maradjon ki senki és semmi!

Debrecen

A Loki szurkolói több kiírást is készítettek, melyek az egészségügyben dolgozókhoz szólnak. Emellett gyűjtést is hirdettek, a távoktatást nehezen megoldó családok részére számítástechnikai, digitális eszközöket vártak. Ezeknek egy részét a Gyengénlátó Gyermekekért Alapítvány tanulóinak juttatták el. Újabb akcióként ők is elkezdték gyűjteni a meccsbelépők árát.

Kispest

Az Ultras Kispest és a KLTE közös felhívásban kérte arra a vörös-fekete szurkolókat, hogy ha már úgysem tudnak meccsre menni, akkor a belépő árát (egy sör árával megfejelve) utalják el, az így befolyt összeget pedig a Szent László kórháznak ajánlják fel. Ezen túl pedig a budapesti kórházakban dolgozóknak is segítenek, az Etesd a dokit kezdeményezés részeként naponta több egészségügyi intézménybe juttatnak el 100 pizzát egy budapesti pizzéria segítségével az ott dolgozóknak, amelyet szintén közösségi gyűjtésből fedeznek.

Diósgyőr

Miskolcon is a kispestiekhez hasonló akciót hirdetett az Ultras Diósgyőr. A Ferencváros elleni találkozójukat “hozták előbbre”, melyre 1500 forintos egységáron lehet jelképes belépőt váltani. Az összeg egy részét a helyi Semmelweis kórház kapja, illetve egyéb kezdeményezéseknél használják fel.

Szolnok

A Tisza parti városban a mentőállomás számára gyűjtött élelmiszert, tisztítószereket az Olaj Tábor.

Vasas

Az Armata Rossoblu a XIII. kerületi mentőállomás számára szeretne élelmiszert és különböző eszközöket beszerezni, amihez várják minden Vasas szurkoló segítségét!

Szombathely

A Haladás szurkolói is gyűjtenek, a meccsen egyébként elfogyasztott sörök árát várják egy megadott számlaszámra, az összeggel ők is a helyi kórház dolgozóinak szeretnék megkönnyíteni a munkájukat. Emellett az egyre elterjedtebb ablakban tapsolást is megszervezték Szombathelyen.

Carpathian Brigade ’09

A válogatott szurkolói csoportja azt kéri, hogy a végül elmaradt bolgár – magyar Eb selejtező jegyárát utalják el azok, akiknek anno sikerült belépőhöz jutniuk, és az így összegyűlt összeget ajánlanák fel jótékony celra.

Zalaegerszeg

Az Ultras Zalaegerszeg a mentőállomást és a sürgősségi osztályt látja el pizzával, illetve a mentősöknek biztosítanak vizet és tisztálkodószereket.

Békéscsaba

A viharsarki szurkolók isa hétvégi belépők árából szeretnék segíteni a helyi kórház megfelelő működését.

Ferencváros

A Green Monsters a diósgyőriekkel fogott össze, és a két csapat miskolci meccsének vendégbelépőit értékesíti korlatlan számban a zöld – fehér hívek között!

Mezőkövesd

A Magico Ultras az egri Markhot Ferenc kórház számára gyűjtött, az összegből tisztítószereket, vizet és egyéb szükséges eszközöket szereztek be! Ezen túl a mezőkövesdi mentősöket is segítik.

Újpest

A Viola Fidelity a Szent Imre kórház számára várja a felajánlásokat, adományokat. Ezen túl a XV. kerületi mentőállomásra juttatak el adományokat  és igyekeznek egyéb módokon is bekapcsolódni a segítségnyújtásba!

Győr

A helyi ultrák nagy mennyiségű üdítőt, kávét  és tisztítószereket vittek a helyi kórház számára.

Nyíregyháza

A Mastiffs is előre egyeztetett módon, élelmiszerrel operál a nyíregyházi kórház számára.

Nagykanizsa

A Fenegyerekek is a helyi egészségügyi intézményben dolgozókat segítik a tőlük telhető módon.

Veszprém

A kézilabda csapat szurkolói is arra kérik társaikat,  hogy egy meccsjegy árával segítsenek az egészségügyben dolgozóknak!

Több tábor is volt, amelyik kiírás formájában biztosította az egészségügyben dolgozókat, hogy soha nincsenek egyedül! Ezeket is igyekszünk egy helyre összeszedni nektek.

Veszprém

Dunaújváros

Ferencváros

Debrecen

(Kiemelt kép: Szurkolók Magyarországért facebook oldal)

– Palotay / Lelátó / N.Z. –

Szeretnél Te is blogger lenni oldalunkon? Úgy érzed, hogy lenne mit megosztanod a világgal? Készséged van az íráshoz? Küldj egy cikket, szabadon választott témában a nacionalistazona@gmail.com címre, és lehet, hogy holnaptól Te is propaganda divíziónk tagja leszel!