Szervezetfüggetlen nacionalista fiatalok döntöttek úgy, hogy fizikai teljesítményükkel tisztelegnek az ’56-os hősök előtt. Egy embert próbáló túra mellett döntöttek, melyről képes beszámolót is eljuttattak szerkesztőségünkbe. Természetesen örömmel közöljük le soraikat. Ezúton is gratulálunk teljesítményükhöz!

Maga a túra az egri barátom fejéből pattant ki, hogy mi lenne, ha csatlakoznánk az ’56-os kihíváshoz, és a hősök iránti tiszteletünket 56km megtételével rónánk le Eger körül. Nagyjából egy hónapja beszéltünk erről először, így mindenki gond nélkül át tudta szervezni a dolgait/szabadságot kikérni.


Szerkesztői megjegyzés:

Az ASMH és a Légió Hungária által meghirdetett #Kihívás1956 egy sportfelhívás, melyhez csatlakozva ’56-os antikommunista forradalmunk hősei előtt lehet csatlakozni. A projektről bővebben a HIVATKOZÁSRA kattintva tájékozódhattok.


 

Összesen három fővel vágtunk neki a túrának, egy idáig általunk még sosem tesztelt útvonalon, így izgalmasnak ígérkezett a vasárnap reggel. Annál is inkább, mert a természet úgy döntött, hogy hajnaltól egy heves esőzéssel lepi meg a környéket, így a Nagy-Eged hegy alatt vagy 2 órát elszórakoztunk az erőteljes hegymenettel valamint a bokáig érő sárral/pocsolyákkal és a sűrűbb aljnövényzettel.

A kalandos felfele vezető út után elértük a kilátót (ami itt speciel a hegy szélét és a keresztet jelzi, mivel az egedi kilátóra a helyi önkormányzat évek óta sajnálja a pénzt, és életveszélyes állapotban van…), pár fotó készítése és némi szendvics elmajszolása után Felsőtárkány felé vettük az irányt.

Felsőtárkány eszméletlen látványt nyújt az ott elterülő horgásztóval, no meg a házi rétest kínáló büfével együtt, városi gyerek lévén még én is elégedetten hümmögtem, hogy itt azért szívesen laknék még én is!

Nagyjából 14:00 lehetett, mikor Mami vegyesboltja után (Zsuzsa néni, érdemes betérni hozzá, a kedvessége és a dumája magáért beszél!) ugyancsak a főúton betértünk a Bükk-Makk pizzériába valami komolyabb ételt elfogyasztani, hogy bírjuk a túra maradékát, de itt már sajnos a reggeli nehezítő tényezők miatt alapjáraton csúszásban voltunk.

15:00-kor indultunk el Felsőtárkányból a következő úti célhoz, ami Bél-kő volt (közvetlenül Bélapátfalva felett).

Bajtársunknak ekkor már a rosszul megválasztott bakancs komoly fájdalmakat okozott, így nem tudtunk túl gyors iramot diktálni.

Bél-kőt és a kilátót 18:19-re értük el, a szirtről pont végignézhettük az egész naplementét, amely páratlan élményt nyújtott!

A neheze a dolognak csak ezután jött, mert rohamosan sötétedett és a kőfejtő oldalán kellett félhomályban lebotorkálnunk (a többiek rövidíteni akartak, és nem preferálták, hogy visszamenjünk a turistaútra), majd nehézkesen, de megtaláltuk a kőfejtő alján lévő ösvényt, amiből még egy fél tucat egymásba kanyargó vízmosás és ösvény közül kellett megtalálnunk azokat, amik végül a műútba csatlakozó ösvényre vittek minket.

Ekkor már az orrunkig sem lehetett látni, alapjáraton arra számítottunk, hogy még besötétedés előtt lejutunk, így az egyikünknél lévő fejlámpa és a mobiltelefonom segítségével tettük meg a hegyről levezető kb 7.5 kilométert Bélapátfalváig, ahonnan Egerig kaptunk segítséget egy vissza-fuvar formájában, amit ezúttal is köszönünk Bajtársunk párjának!

Sajnos a Bélapátfalva mellett lévő katonasírok valamint Szarvaskő már nem fért bele a napba, de így is sikerült 35km-t teljesíteni nagyjából 11.5 óra alatt (ebben benne vannak a pihenők is). Ha jobban belegondolok, ez nem is rossz teljesítmény, az Attila Védvonal túrához képest itt sokkal nagyobbak a szintkülönbségek, és jóval több a hegyre fel és a hegyről le menet. Jövőre viszont ugyanígy október első hétvégéjén szeretnénk ezt a túrát megszervezni, némileg módosított kezdőútvonallal, ahol a sár biztosan nem lesz akadályozó tényező.

Örök dicsőség az 1956-os antibolsevista forradalom Hőseinek!

 

 – Kufi / Aktivizmus / Nacionalista Zóna –

Szeretnél Te is blogger lenni oldalunkon? Úgy érzed, hogy lenne mit megosztanod a világgal? Készséged van az íráshoz? Küldj egy cikket, szabadon választott témában a nacionalistazona@gmail.com címre, és lehet, hogy holnaptól Te is propaganda divíziónk tagja leszel!