Az elmúlt 14 évben minden októberben megrendezésre került a Joe Rowan emlékkoncert. Idén sem lesz ez másképpen, mégpedig október 13-án, szervezői pedig szokás szerint a Hungarian Hammerskins.

 

„Hammer” Joe Rowan (1972 – 1994) az Egyesül Államok béli Nordic Thunder zenekar énekese volt, valamint az Eastern Hammerskins tagja.

1994. október elsején, szombat hajnalban, körülbelül 02:15-kor Joe belépett egy vegyesboltba, hogy sört és élelmet vegyen, útban egy találkozóra, az Ian Stuart emlékkoncert után, amely csak fél órája ért véget. A boltban vita tört ki a skinheadek és három fekete között, akik ezután SÉRTETLENÜL hagyták el a helyiséget. Percekkel később az egyik fekete visszatért a boltba egy fegyverrel, amit valószínű az autóból vett elő és elkezdett lövöldözni a skinheadekre. A kialakult lövöldözésben és káoszban Joe-t egy találat érte, a golyó áthaladt a testének baloldalán, szinte azonnal meghalt. A rendőrség letartóztatta a fegyveres gyanúsítottat, a 19 éves Naseer Ghani-t, akit több skinhead is azonosított. A Racine-i megyei körzeti ügyész, Robert Flancher ezeket mondta:

“Minden kétséget kizáróan meg vagyunk győződve arról, hogy Mr. Ghani lövöldözött.”

A szemtanúk vallomása és a helyszínen tett részletes személyleírások ellenére Ghani-t október 4-én, kedden elengedték az őrizetből, anélkül hogy hivatalosan vádat emeltek volna ellene, és ez a mai napig sem történt meg… Ghani védőügyvédje, egy Racine-i ügyvéd, bizonyos Mark Richards azzal érvelt, hogy védence letartóztatása “fehér felsőbbrendűséget hirdető szemtanúk állításain alapult, akik kiszúrták az első fekete embert, akit megláttak.”

Egykori barátja Richard R., a következő szavakkal emlékezett vissza Joe-ra:

”1994. október elsején a kora hajnali órákban Joe Rowant-t népünk és fajunk egyik ellensége ölte meg a 22-ik születésnapján. Joe egy szeretett Testvér, apa és férj volt. A nehéz időkben is mindig erőt adott nekünk. Az 5 év alatt, míg ismerhettem Őt, nem láttam egyetlen rosszalló tekintetet sem az arcán, nem hagyta el a száját egyetlen negatív szó. Arra késztetett minket, hogy a könnyeinken keresztül is nevessünk, és mosolyogjunk, bármilyen viszontagságok közepette is kell, hogy éljünk. Hogyan is feledhetnénk szívélyes mosolyát és bíztató szavait? Joe, mint harcos is egyedülálló volt, soha nem hátrált meg sem szavakban, sem tettekben, bármilyen ellenséggel is állt szemben. Mikor mások futottak, Ő oda állt és harcolt! Szilárdan és rendíthetetlenül állt, mint egy szikla a tengerben. Utolsó cselekedete e földön az volt, hogy az ellenséggel harcolt és meghalt, védve Testvéreit és Nővéreit, akik bajban voltak. Mindannyiunk örökre hordozni fogja az Ő elvesztését, hiányát, pótolhatatlanságát és emlékét. Joe gyilkosának és millió fajtársának a vére sem csillapíthatja azt a fájdalmat, amit emiatt érzünk. De meg kell értenünk az üzenetet! Joe egy olyan árat fizetett, amit mindannyiunknak hajlandónak kell lennünk megfizetni. Az életét adta azért, hogy mi élhessünk, hogy népünk élhessen.”

Joe Rowan példája csak egy a sok közül, hogy miközben ’black lives matter’ táblás tüntetők lepik el az utcákat egy-egy fekete bűnöző, sokszor szintén fekete rendőr által okozott halála miatt rasszizmust és elnyomást kiáltva, addig valójában a bevett gyakorlat az, hogy (csak) a fehér ember a rasszista, a fekete pedig az „örök áldozat”. Még ha a valóságban bűnöző, akkor is. Éppen ezért kötelességünk büszkén kiállni, felemelni hangunkat, és Joe tragikus halálán keresztül örök emléket állítani minden fehér testvérünknek, akik áldozattá váltak, legyen szó a világ bármely pontjáról is.

Az idei emlékkoncerten, melynek ezúttal a Vörös Yuk ad helyszínt (1032-Budapest, Fényes Adolf utca 28.), három kiváló zenekar fog fellépni, mégpedig a Vendetta, az MP40 és a Fehér Vihar.

Az est további fényét pedig az fogja emelni, hogy az idén 35 éves jubileumát ünneplő Oi-Kor erre az időpontra tette új lemezének a megjelenését, mely ’Az utolsó napon’ címmel fog napvilágot látni. A zenekar tagjai pedig a koncert kezdete előtt dedikálást fognak tartani 19:00 és 20:00 óra között.

A rendezőség külön felhívja a figyelmet arra, hogy 20:00 óra után már csak a belépő megváltásával van módja bárkit is beengedni a helyszínre, még ha ő „csak egy lemezt akar vásárolni, de a koncerten nem marad” akkor is! Továbbá minden résztvevőt kérnek a rendezők utasításainak maradéktalan betartására, és az emlékkoncerthez méltó megjelenésre és viselkedésre.

Herbert Hansen / More Than Music / N.Z. –

Oi-Kor 35 éves születésnapi koncert

 

 

Szeretnél Te is blogger lenni oldalunkon? Úgy érzed, hogy lenne mit megosztanod a világgal? Készséged van az íráshoz? Küldj egy cikket, szabadon választott témában a nacionalistazona@gmail.com címre, és lehet, hogy holnaptól Te is propaganda divíziónk tagja leszel!