Figyelemreméltó színfolt bukkant fel nemrég a magyar NSHC színtéren, méghozzá egy elszakított területen ragadtak a fiatalok hangszert, hogy beleüvöltsék a nagyvilágba: “Maradtak még fehérek, csak feketében járnak!” Fogadjátok szeretettel a kézdivásárhelyi Hate Crew zenekarral készített interjúnkat.
Vannay László / Nacionalista Zóna – Relatív friss zenekar lévén korábban még nem szerepeltetek a Nacionalista Zónán. Kérlek mutatkozzatok be néhány mondatban olvasóközönségünknek.

Rollo / Hate Crew –
Üdvözlünk mindenkit, mi a vagyunk a Hate Crew Székelyföldről! 2017 nyarán alakultunk, kezdetben Terror Corpse néven. Azóta sajnos több tagcserén átment a zenekar, de minden nehézség ellenére folytatjuk amit elkezdtünk!

V.L. / N.Z. – Világnézeti értelemben hogy tudnátok körülírni a zenekart?

Rollo / Hate Crew – Nyilván nemzetiszocialista világnézetet vall és hirdet a zenekar, de ezt szerintem az olvasóknak nem kell bővebben kifejteni.

V.L. / N.Z. – Székelyföldön nem sok NSHC zenekar praktizál. Nektek honnan jött az ihlet ehhez a stílushoz?

Rollo / Hate Crew – Sajnos jelenleg csak mi játszunk NSHC-t egész Erdély-szerte. Régen volt az Igaz Eszme és a Levédia, az utóbbi tudomásunk szerint idén újra alakul! Ihletet más nagy zenekaroktól kaptunk, és úgy gondoljuk a zenénkkel fel tudjuk éleszteni Erdélyben és Székelyföldön az NS és a nemzeti oldalt!

V.L. / N.Z. – Mondanátok pár zenekart, akik akár szövegvilág, akár zenei téren inspiráltak titeket?

Rollo / Hate Crew – A nagy kedvencükkel az Archívummal kezdeném, nekünk mindig ők lesznek az örök példaképek! De nagy hatással volt ránk a Fehér Törvény, Vendetta, Definite Hate, Vérszerződés, Jogos Önvédelem, Hold Fast, Hatebreed, Total War és a Division Germania! A fent említett hazai zenekarok szövegvilága inspirált leginkább, mert azt mindig jobban át tudjuk érezni, mint egy külföldi zenekarét.

V.L. / N.Z. – Legjobb tudomásom szerint 2018-ban három dalt és egy klipet sikerült rögzíteni. Ezek el is érhetőek Youtube csatornátokon. Esetleg lemez kiadás tervben van? Vagy lekötött fellépések?

Rollo / Hate Crew – Pontosabban 2018 decemberében két dalt, és egy klipet sikerült összehoznunk, és idén januárban a harmadik dalt. Idén mindenképp szeretnénk egy hat számos demót kiadni, ahol öt saját és egy feldolgozás dal lesz. Épp most van szervezés alatt egy itthoni koncert, és egy budapesti ami júniusban lesz.

V.L. / N.Z. – “Háború van” című dalotokban feltűnik egy ismerős hang. Hogy jött az ötlet, hogy felkérjétek Jabbát egy kis vendégeskedésre? Az internet segítségével hidaltátok át a földrajzi távolságot, vagy ténylegesen utazott valaki, hogy elkészüljön a felvétel?

Rollo / Hate Crew – Mivel az Archívum nagy kedvenc, ezért gondoltam arra, hogy Jabbával egy közös dal jó lenne. Decemberben Pesten voltam és áthívott magához, ott megbeszéltük a dolgokat. A kérdésre válaszolva az internet segítségével oldottuk meg a távolsági problémát.

V.L. / N.Z. – Nemrég Kézdivásárhelyen szerveztetek egy kitörés emlékkoncertet, ahol több csonka-országi zenekar is fellépett. Hogy sikerült a buli?

Rollo / Hate Crew –  Igen, egészen pontosan a Hundriver, a Töretlen Hittel és a Fehér Törvény lépett velünk közös színpadra. Szerintem nagyon jól sikerült a rendezvény, a zenekarokat pár lelkes rajongó is elkísérte. Sőt még kiemelném, hogy páran autóval is jöttek a Csonka-országból!

Képek a koncertről a Hate Crew Facebook oldalán érhetőek el:

V.L. / N.Z. – A hatóságok mutatnak irányotokba érdeklődést?

Rollo / Hate Crew –  Tudnak rólunk, mert a régi próbatermünket kétszer is meglátogatták, állítólag névtelenül valaki feljelentett csendzavarásért. Úgy komolyabb problémáink nem voltak még velük és reméljük nem is lesz!

V.L. / N.Z. – Az NSHC alapvetően anti-soviniszta műfaj, de Székelyföldön ez a kérdéskör mindig problémás, hiszen éppen a magyarság az a népcsoport, amely állandó jelleggel ki van téve a sovén támadásoknak. Ti hogy élitek meg ezt a kérdést? Gondolok itt a zenekarra, mint közösségre, de akár a hétköznapi problémákra is.

Rollo / Hate Crew –  Nekünk itt Kézdivásárhelyen nem annyira durvák a mindennapjaink, itt kevés román van, és ahol kevesen vannak ott visszafogják magukat! Sok helyen tapasztaltunk már a sovén megnyilvánulást, főként nagyobb városokban, ahol többségbe vannak. Nálunk csak ilyen sunyi módszerrel néha a falakat összefirkálják mindenféle baromsággal.

V.L. / N.Z. – Mondanátok pár szót a székelyföldi helyzetről mozgalmár szemszögből? Milyen a közösségi élet? Van lehetőség az építkezésre, rendezvények lebonyolítására?

Rollo / Hate Crew –  Erről sajnos nagyon keveset tudunk mondani. Itt is az van, mint mindenhol máshol manapság. A fiataloknak semmi sem számít csak a buli, pia, drogok stb. Nagyon nehéz megmozgatni a fiatalságot! Van egy réteg, akit érdekel ez a téma, de sajnos nagyon kevesen vagyunk. Lehetőségünk van szerencsére és tudunk szervezni koncerteket, meg hasonló rendezvényeket.

V.L. / N.Z. – Bevallom őszintén, hogy a  Noua Dreaptăn kívül nem is nagyon tudok olyan román szervezetet megnevezni, akik mozgalmi tevékenységet folytatnak, de ők úton-útfélen bizonyítják, hogy képtelenek meghaladni a sovinizmus korlátait. Van kapcsolatotok román nacionalistákkal, esetleg valamilyen szervezettel?

Rollo / Hate Crew –  Van kapcsolatunk román nacionalistákkal, de egyáltalán nem jó kapcsolatba állunk velük! Nem vagyunk soviniszták, de velük soha nem leszünk baráti viszonyba az biztos! Történtek a történelembe olyan dolgok, amiket nem tudunk megbocsájtani nekik! Az ND-ről pedig csak annyit, hogy egy nevetséges bohóc szervezet, akik szégyent hoznak a kelta keresztre, és világszerte az egész jobboldalra!

V.L. / N.Z. – Vannak olyan zenekarok, vagy szervezetek, akikkel sikerült jó viszonyt kialakítani a megalakulás óta?

Rollo / Hate Crew –  Igen, és ennek nagyon örülünk! Kiemelnék egy pár zenekart: Fehér Törvény, Archívum, Igazságtétel, Hundriver és a Töretlen Hittel. Szervezetek pedig: B.H.S. Crew, Blood&Honour, Skins4Skins és Légió Hungária.

V.L. / N.Z. – Szeretném megköszönni a szerkesztőségünk nevében, hogy válaszoltatok a kérdéseinkre. További sok sikert kívánunk nektek a jövőben!

Rollo / Hate Crew –  Köszönjük a lehetőséget az interjúra! Üdvözlet minden bajtársnak! 88!


– Vannay László / More than Music / Nacionalista Zóna –


Szeretnél Te is blogger lenni oldalunkon? Úgy érzed, hogy lenne mit megosztanod a világgal? Készséged van az íráshoz? Küldj egy cikket, szabadon választott témában a info@nacionalistazona.org címre, és lehet, hogy holnaptól Te is propaganda divíziónk tagja leszel!