Augusztus 22-én került volna sor a Budapest Pride felvonulásra, ami végül a koronavírus miatt elmaradt. Azonban több kisebb akcióra is sor került az ellenállás részéről, a Légió Hungária vezetőségi tagja, Lipták Tamás a fővárosi önkormányzat bejárata elé fújt egy üzenetet, amiért néhány óra múlva őrizetbe került. Erről, és néhány aktuális dologról kérdeztük.

 

Vannay László / Nacionalista Zóna – Honnan jött az ötlet ehhez az akcióhoz?

Lipták Tamás / Légió Hungária – Néhány héttel ezelőtt láttam egy videót, melyben Karácsony Gergely vezetésével ellenzéki szereplők fújták fel a pesti rakpart betonjára, hogy „stop Budapest adó”. Már akkor furcsállottam, hogy ilyet hogyan lehet akár bejelentett keretek között megcsinálni, a hatóságok szeme láttára? Az elkövetkező napok hírei pedig arról szóltak, mennyibe is került a takarítás az adófizetőknek, de nem láttam híreket arról, milyen eljárások indultak az ügyben. Ekkor találtam ki, hogy a Budapest Pride napján hasonló módon lehetne a tiltakozásunkat kifejezni. Ebben csak megerősített, hogy a hasonló módszert választó Index újságírók és DK-s aktivisták ellen sem indult eljárás a legjobb tudomásom szerint.

 

V.L. / N.Z. – Nálad viszont igen hamar csengettek, talán még a festék sem száradt meg. Mi történt pontosan?

Lipták Tamás / Légió Hungária –Igen, fél tíz körül fújtam fel a „stop LMBTQstb propaganda” feliratot a Városháza bejárata elé, és szinte percre pontosan három óra múlva, fél egy körül már csengettek is. Először úgy volt, hogy érkezik még egy házkutatást végző csapat a lakásban maradó két bűnügyisen kívül, ám ők egy óra múlva sem jöttek meg, egy telefont követően derült ki, hogy nem is fognak. Engem ezután bevittek az V. kerületi kapitányságra, ahol mintegy öt és fél órát várakoztam, mert mint mondták, nem tudták eldönteni, hogy szabálysértés vagy bűncselekmény történt. Végül előbbit állapították meg, de ez változhat, mivel várják a takarítás költségeiről szóló számlát az FKF Zrt-től. Lesz majd egy bírósági döntés, ha betartják a demokráciájuk szabályait, akkor ezért a politikai véleménynyilvánításért nem kell majd fizetnem – ezúton is köszönöm azoknak, akik privát üzenetben jelezték segítségüket arra az esetre, ha végül mégis jönne a csekk, de el kell hogy utasítsam a felajánlást. Szerencsére “házon belül” tudjuk rendezni az esetleges számlát.

Politikai véleménynyilvánítás

V.L. / N.Z. – Az elmúlt héten szivárványos zászló került több balliberális oldal vezette önkormányzatra, ezek közül néhány a kukában végezte – a hatósági fellépés ezekben az esetekben sem maradt el.

Lipták Tamás / Légió Hungária –  A tavalyi Budapest Pride idején igyekeztünk felhívni a figyelmet arra, mennyire álságos az a narratíva, miszerint ezt a deviáns közösséget bármiféle elnyomás érné, hiszen nem csak a nagy világmárkák, de állami intézmények részéről is jelentős támogatást kapnak. Ez utóbbi kiválóan megmutatkozott, miután tavaly október 23-án az Auróra nevű helyen jártunk, hiszen a világ vezető hatalmai és persze a magyar hatóságok is összezártak, az eset után többek között nálam is házkutatást tartottak. Az az ügy jelenleg is folyamatban van, igaz, nem tudunk semmit róla. Szerencsére rajtunk kívül is sokan érezték úgy, hogy van az a szint, amit már nem szabad hagyni. Az Aryan Greens pedig szavak helyett cselekedett, leszedték a ferencvárosi önkormányzatról a szivárványos zászlót, cselekedetükkel pedig példát mutattak másoknak is. A következmények pedig nem maradtak el, hiszen egyrészről ott is előállítás történt és nyomozás folyik, másrészről viszont sok baloldali vezetésű önkormányzat emiatt nem merte kitűzni a szivárványos zászlót. Rákospalotán és Kispesten szavazást is kiírtak, és a többség mindkét balliberális vezetésű kerületben amellett voksolt, hogy ne kerüljön ki az önkormányzatra ez a szimbólum. Biztos vagyok benne, hogy amennyiben nem teszik meg az AG tagjai ezt a lépést, sokkal több településen lengett volna szivárványszínű textil. Ezért külön jár nekik az elismerés ezúton is!

V.L. / N.Z. – A Fidesz holdudvara, értelmiségi köre szinte egyként állt ki a zászlót leszedők mellett, de ez kiállás a Légió Hungária akciója kapcsán elmaradt, sőt, a teljes elhallgatást választva be sem számoltak róla.

Lipták Tamás / Légió Hungária – Ahogy a rendőrség megjelenése, úgy ez sem ért minket váratlanul. Az Auróra-ügy óta tudjuk, hogy a kormánypárti sajtó egyszerűen nem írhat rólunk, pláne nem pozitívan. Ez alól a Becsület Napja kivétel volt, ott az antifával szemben szólaltattunk meg, de tudjuk, akkor sem kaptak vállveregetést fentről. Az utóbbi hónapokban ráadásul nemhogy nem számítanak ránk a szélsőbal elleni tematizálásban, hanem egyenesen azt igyekeznek kormányközeli sajtótermékekben bizonygatni, hogy a szélsőjobb és a szélsőbal ugyanazt jelenti. Megpróbálnak egy platformra helyezni minket az antifával, ami nevetséges természetesen bármilyen összevetésben. Nyilasokból lettek munkásőrök, írják és mondják, elfelejtve, hogy a Fidesz alapítók szinte mindegyike nem csak KISZ, sőt  MSZMP párttagságit, de akár magas beosztást is birtokolt. Ez az érvelés tehát igen fals. De visszatérve a kérdéshez, az elhallgatásunk és a kiállás elmaradásának egyértelműen politikai okai vannak, nem férünk bele a Fidesz szalon, vagy másképp  „PC” jobboldali elképzeléseibe. A szélsőjobb témáit, narratíváját készséggel átemelik, még a megfogalmazásban sincs sok különbség, de valahogy mégsem az igazi, valami hiányzik belőlük, ez pedig nem véletlen. Szükségük van a radikális hangnemre és szavazatokra, de nincs szükségük a radikális tettekre és közösségekre.

“Nem ez volt az első ilyen akcióm nekem sem, és valószínűleg nem is az utolsó”

V.L. / N.Z. – Kanyarodjunk vissza az LMBTQ propagandához. Sokan talán úgy gondolják, veszélytelen ez a fajta tevékenység. Te hogy látod?

Lipták Tamás / Légió Hungária – Talán felesleges onnan kezdeni, hogy egy férfi és egy nő minimum kell az utódnemzéshez, enélkül is egyértelmű az egész életellenessége. Sokan elintézik az egészet azzal, hogy a négy fal között mindenki azt csinál, amit akar. Azonban a gender lobbi immár nem csak nyugaton, de a mi térségünkben is egyre agresszívebben tolja az arcunkba beteges világnézetét, melynek elemei tagadják és meg akarják semmisíteni azokat az értékeket, melyek mégiscsak az emberi civilizációnk alapjait jelentik. Az LMBTQstb nyugodtan mondhatjuk, hogy egy fegyver a fehér ember elleni harcban. Miközben mindenki a Budapest Pride-ra figyel, mert az a kirakat, látni kell, hogy az év többi napján sem tétlenkednek. Hatalmas erőforrásaik vannak, idehaza is kiterjedt hálózattal rendelkeznek, és már nem csak a médiában, de az iskolákban, a tantermekben is ott vannak. Ez pedig rendkívül veszélyes, hiszen ez nem csak arról szól, hogy ne bántsunk valakit azért, mert éppen a saját neméhez vonzódik. Ez sokkal szerteágazóbb téma, hiszen ha hagyjuk, akkor úgy fognak felnőni a gyermekeink, hogy teljesen normális lesz nekik a család és utód nélküli élet, hogy az egyéb abnormális viselkedési formákról ne is beszéljünk. Az évről évre egyre több betűből álló LMBTQstb mozaik elnevezésből is látszik, hogy ennek az útnak sosincs vége, mindig lehet még egy lépést tenni lefelé, ahova ez az egész vezet. A folyamatot jól jellemzi, hogy míg másfél évtizede arról beszéltek, hogy férfi élhessen férfivel, ha jó neki, addig ma már a zoofilia, vagy ami a legrosszabb, a pedofília sem számít határozott tabunak a köreikben. Ez reális veszély, néhány hete buktattak le egy magyarországi pedofil oldalt, melynek fórumában éppen azokkal az érvekkel erősítették egymás undorító hajlamait, melyekkel néhány évtizede még az egyszerű homoszexuális kapcsolatokat szerették volna elfogadottá tenni. Ezt kell megállítani, ezért nem szabad teret engedni semmilyen formában beteges nézeteik terjesztésének.

V.L. / N.Z. – Ehhez pedig tettekre és figyelemfelhívó akciókra van szükség.

Lipták Tamás / Légió Hungária – Szükség van ilyenekre is.  Azt azonban látnia kell mindenkinek, nem elég egy akciót végigvinni, annak erős gondolati hátteret kell tudni adni. A szavak tettek nélkül semmit nem érnek, de az is igaz, hogy a puszta cselekvések sem érnek semmit szilárd világnézeti alapok nélkül. Cselekedni pedig lehet úgy is, hogy nem feltétlenül kell súlyos büntetőjogi következményekkel járnia, mégis látványos lehet és elérheti a célját. Ha a barátaiddal megversz az utcán egy gender aktivistát, az lehet, hogy egy óra múlva már a haverjaival sörözik, míg az elkövetők éveket tölthetnek rács mögött. Lássuk be, ennek nem sok értelme van. Mégis szükség van olyan akciókra, melyek elég figyelemfelhívóak, akár provokatívak, mégis erőt sugárzóak. Ehhez kell kreativitás, de úgy gondolom, a Légió Hungáriával az elmúlt években megmutattuk, hogy képesek vagyunk erre. Nem ez volt az első ilyen akcióm nekem sem, és valószínűleg nem is az utolsó, de a mozgalmi munka ilyen.

Az évről évre egyre több betűből álló LMBTQstb mozaik elnevezésből is látszik, hogy ennek az útnak sosincs vége, mindig lehet még egy lépést tenni lefelé, ahova ez az egész vezet.

V.L. / N.Z. – Végül mint vezetőségi tag, mondj néhány szót kérlek a Légió Hungáriáról, nemrég volt a belső táborotok, immár a második.

Lipták Tamás / Légió Hungária – Amikor 2018 nyarán megalakult a Mozgalom, azt a célt határoztuk meg, hogy az addigra teljesen , sőt mondhatni kimúlt nemzeti radikális közeget megpróbáljuk felrázni, és valami újat kezdjünk építeni a romjain. Az alapító összejövetellel együtt idén augusztus elején immár harmadik alkalommal találkoztunk és töltöttünk együtt egy hétvégét. Ez már önmagában is pozitív, hiszen az utóbbi években sok próbálkozás volt a közegünkben, amelyek aztán három hétvégét sem igen éltek meg. Úgy érzem, mára sikerült legalábbis irányba állnunk, ezt jelzi a 2019-es október 23-i rendezvényünk vagy a Becsület Napja (amit, a Hungarian HammerSkins-el közösen szervezünk) mellett akár az épp a hétvégén megrendezett Nacionalista Sporttábor is. Ez persze felelősséggel is jár, hiszen mindig meg kell tudnunk ugrani az általunk egyre magasabbra helyezett lécet. Amíg szombaton az otthonunkban várakoztunk, az egyik rendőr megkérdezte, megérte-e, hiszen úgysem látja majd senki, tapsolnak majd százan, a végén meg fizethetem egyedül a büntetést. Nagy közhely, de jobb nem jutott eszembe, így annyit válaszoltam neki, hogy ha majd az unokám megkérdezi, miért olyan a világ, amilyen, legalább el tudom neki mondani, hogy én próbáltam változtatni. Részéről csend követte a válaszomat, mi azonban továbbra sem fogunk hallgatni!

– Vannay László /Aktivizmus/ – Nacionalista Zóna

Kapcsolódó:

Így vágd kukába a homokos aktivisták érveit 3 egyszerű lépésben

Harmadik nem Ausztriában? – Nem!

Homoszexualitás, pedofília és a meleglobbi

Szeretnél Te is blogger lenni oldalunkon? Úgy érzed, hogy lenne mit megosztanod a világgal? Készséged van az íráshoz? Küldj egy cikket, szabadon választott témában a nacionalistazona@gmail.com címre, és lehet, hogy holnaptól Te is propaganda divíziónk tagja leszel!