“Terrorizmus vádjával ítélték el őket, pedig „bűnük” csupán annyi, hogy magyarnak születtek Székelyföldön, Romániában! Mozgalmat indítottak a magyar kultúráért, nyelvünkért, történelmünkért, irodalmunkért, a nemzeti értékekért, a magyar nemzettudatért.”

A példátlan koncepciós per alapján elítélt, két kézdivásárhelyi ártatlan fiatalember egy csíkszeredai börtönben tölti öt éves büntetését. Terrorizmus vádjával ítélték el őket, pedig „bűnük” csupán annyi, hogy magyarnak születtek Székelyföldön, Romániában! Mozgalmat indítottak a magyar kultúráért, nyelvünkért, történelmünkért, irodalmunkért, a nemzeti értékekért, a magyar nemzettudatért. A házkutatásnál bombát kerestek, Bekééknél még ki sem csomagolt pirotechnikai eszközöket foglaltak le, Szőcséktől egy Wass Albert novelláskötet ritka, azóta sem pótolható példányát vitték el székely és magyar zászlókkal együtt. Még múlt év decemberében szervezett a Kisebbségi Jogvédő Intézet egy konferenciát értük Budapesten, itt beszélget a feleséggel, Beke Csillával, a testvérrel, Szőcs Csongorral és Tóth Bálinttal, a jóbaráttal Perjés Klára az EU soros elnökségének Romániájában történt példátlan ügyről.

Karcolat /Aktivizmus / N.Z. –

Kapcsolódó:

Börtöninterjú – Beke és Szőcs megszólaltak (VIDEÓ)

A román hatalom még egy szimpátiatüntetést is betiltott

Százak a székely szabadságért

5 év letöltendőt kaptak a székely “terroristák”

 

 

Szeretnél Te is blogger lenni oldalunkon? Úgy érzed, hogy lenne mit megosztanod a világgal? Készséged van az íráshoz? Küldj egy cikket, szabadon választott témában a nacionalistazona@gmail.com címre, és lehet, hogy holnaptól Te is propaganda divíziónk tagja leszel!