A zenekar 2 éve történt hivatalos ”nyugdíjba vonulása” ellenére idén két hozzájuk köthető kiadvánnyal is találkozhatunk majd, ha Asgard istenei meghallgatják az ezeken dolgozó bajtársaink imáit.

”A Valhalla kis hazánk egyik, ha nem a legtöbb viszontagságot megélt NS skinhead zenekara. Életútja kezdeti szárnypróbálgatásokkal, tagcserékkel, perbe fogással, feloszlással, újjáalakulással és megannyi megpróbáltatással van kikövezve,…”

Lesz majd olvasható az egyik kiadvány hátlapján, ami a zenekar történetét bemutató könyv rezüméje. Pletyka szintjén már tavaly értesültünk róla, hogy Józan Zoltán ”Nem én vagyok extrém – Az Archívum zenekar története” című könyve után ismét tollat ragadott, hogy a másik ”nagy öreg” történetét is papírra vesse. A pletykákon felülemelkedve ma már szinte bizton állíthatjuk, hogy idén meg is születik a mű, ugyanis a szerző maga erősítette meg, hogy a leirat már a tördelési fázisba lépett és a borító grafikus tervei is készen állnak.

A másik kiadvány egy zenei válogatás lesz a csapat 1996 és 2005 között szerzett, erre a korongra külön leporolt (értsd: feljavított minőségű) dalaiból, mint például a ”Feltámadás”, a ”Győzelem vagy Valhalla”, a ”Vér és becsület” vagy az ”Egy akarat, egy cél”. A válogatás album kiadásának okát abban határozza meg a zenekar, hogy ezzel kívánják feltenni az i-re a pontot a ”Valhalla korszak” lezárásában. A korong a Loyalty Records gondozásában lát majd napvilágot. A kiadó kérdésünkre elmondta, hogy nem látja akadályát az idei megjelenésnek.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy megkaptuk publikálásra a kiváló kezdeményezés borítójának első oldalát.

Végezetül nem győzzük hangsúlyozni a kiadványok fogyasztásában érdekelt közönség számára, hogy mennyire fontos ezek megvásárlása. Közhely, de ezen a zenei színtéren nem lehet kiadóként meggazdagodni, viszont a bevétel alapfeltétele további kiadványok elkészítésének. Tehát, ha szeretnétek továbbra is újabb és újabb kiadványokat, akkor vásároljatok eredeti anyagokat! Meg egyébként is a lopás az…”csúnya” szokás!

 

– Csumi / More than Music / N.Z. –

 

Szeretnél Te is blogger lenni oldalunkon? Úgy érzed, hogy lenne mit
megosztanod a világgal? Készséged van az íráshoz? Küldj egy cikket,
szabadon választott témában a nacionalistazona@gmail.com címre, és lehet,
hogy holnaptól Te is propaganda divíziónk tagja leszel!