Egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk már a szurkolói szubkultúra nemzeti identitást megőrző erejével, melynek nemrég ismét ékes bizonyítéka született a Kárpát-medence déli szegletében: A Blue Betyars.

2018 ősze óta vannak jelen a topolyai TSC lelátóján, és természetesen kísérik el a csapatot az idegenbeli megmérettetésekre is. Facebook oldalukon közzétett szándéknyilatkozatukból egyértelműen látszik, hogy egy olyan közösség kialakításán dolgoznak, amely a magyar nyelvű szurkoláson keresztül hivatott nemzeti értékeinket megőrizni.

Tavaly októberben anti-kommunista szabadságharcunk hősei előtt tisztelegtek a kék betyárok.

Február eleje óta vannak jelen a közösségi médiában, ahol rá is akadtunk 2018-as promo videójukra, melynek hangulatát és színvonalát számos népesebb és komolyabb múltra visszatekintő tábor megirigyelheti.

Egy korábbi interjúban a csoport vezetője, Sörfőző Andor is megszólalt, aki az alábbiak szerint foglalta össze az életre hívás okát és célját:

Egy reprezentatív délvidéki tábor összekovácsolása, erős, harcos és lelkes közösség kialakítása. Tudjuk, milyen országban élünk, tudjuk, milyen a szerb nemzetpolitika, így azzal is tisztában vagyunk, hogy minden szem rajtunk van. Ennek tudatában kell felelősségteljesen működnünk

Szerkesztőségünk ezúton is sok sikert kíván a délvidéki fiataloknak, és természetesen állunk rendelkezésetekre, ha bármilyen fontos infót el szeretnétek juttatni a nacionalista közeg számára!

A Blue Betyars indulója:

 

– Vannay László / Lelátó / Nacionalista Zóna –

 

Kapcsolódó írások:

Magyar csapat, magyar szív a határon túl

Szégyen – A DAC stadionban nemzeti zászlót vetettek le

Sport és nacionalizmus

 

Szeretnél Te is blogger lenni oldalunkon? Úgy érzed, hogy lenne mit megosztanod a világgal? Készséged van az íráshoz? Küldj egy cikket, szabadon választott témában a nacionalistazona@gmail.com címre, és lehet, hogy holnaptól Te is propaganda divíziónk tagja leszel!