Nemrég a Nacionalista Zóna is beszámolt arról a koncepciós eljárásról, mely a Légió Hungária szövetségese a Bolgár Nemzeti Unió (BNS) ellen indult. Elsőként a Zsidó Világkongresszus ünnepelte a hírt, most az Európai Bíróságon bontottak pezsgőt.

 

Számos európai nacionalista tisztában van vele, hogy egy koncepciós eljárás van folyamatban a BNS ellen. A legfőbb ügyész külföldi nyomás hatására emelt vádat, annak reményében, hogy a BNS teljes betiltásra fog kerülni. A vádak abszurdak és alaptalanok, de október 5-én mégis kezdetét vette a bírósági eljárás.

BNS tagok a bíróságon.

Néhány nappal ezután, október 8-án az Európai Bíróság állást foglalt a jogállamiságról és alapvető jogokról szóló jelentés kapcsán, mely  Bulgáriát elemzi. Az országot úgy mutatták be, mint egy olyan régiót, melyet egészében áthat a politikai rezsim korrupciója. Az állásfoglalás követeli, hogy a homoszexuális párok gyerekeket fogadhassanak örökbe, illetve a szólásszabadság erősítését, és minden elnyomott kisebbség támogatását.

Azonban kitérnek általuk pozitívnak ítélt mozzanatokra is. A 8-án megjelenő állásfoglalás hosszasan taglalja, hogy 5-én megkezdődött a BNS felszámolása és ezáltal a “neonáci” Lukovmarsh (Szerk: Felvonulás, mellyel Hristo Lukov altábornagy emléke előtt tisztelegnek a bolgár nacionalisták. Magyar delegáció is képviseltette magát a legutóbbi rendezvényen.) megszüntetése is.

Lukovmarsh, Bulgária legnagyobb közterületi nacionalista rendezvénye.

Ez a nyilatkozat egyértelmű nyomásgyakorlási kísérlet, mellyel a bíróságot próbálják a “helyes” döntés irányába eltolni, illetve utasítás a kormánynak, hogy a jövőben mi az elvárás a nacionalista szervezetek korlátozása tekintetében. Természetesen a BNS tagjait nem érte meglepetés, sőt ahogy fogalmaznak:

“Az Európai Bíróság egy a nemzetközi baloldal által dominált intézmény. Állásfoglalásuk egyetlen dolgot bizonyít: A helyes úton járunk, ügyünk az igazságot képviseli!”

 

A BNS közleményében nem felejt el köszönetet mondani azon európai bajtársainak, akik azonnal biztosították a szervezetet támogatásukról. A német, magyar és francia szövetségesek tevékenységét külön kiemelik.

 – BNS nyomán / Aktivizmus / Nacionalista Zóna –

 

Bolgár nacionalista szervezetet tilthatnak be cionista nyomásra

 

Szeretnél Te is blogger lenni oldalunkon? Úgy érzed, hogy lenne mit megosztanod a világgal? Készséged van az íráshoz? Küldj egy cikket, szabadon választott témában a nacionalistazona@gmail.com címre, és lehet, hogy holnaptól Te is propaganda divíziónk tagja leszel!